Címlap Tudomány Két pécsi köz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottság Cursus Vitae Aureus (Arany Életmű) kitüntetéssel díjazta dr. Barakonyi Károlyt és dr. Vörös Józsefet, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdaságtudományi Karának oktatóit.

A PTE tájékoztatása szerint az MTA-n belül működő Gazdálkodástudományi Bizottság olyan 60 év feletti kutatóknak adományozza az Arany Életpálya díjat, akiknek a teljesítménye túlnő a saját intézete, és akár az ország határain kívül is.

Dr. Barakonyi Károly 1974-től a Pécsi Tudományegyetem oktatója, 1990-től professzor, 1994 és 1997 között a Pécsi Tudományegyetem rektora volt. Kutatási és oktatási területei a vállalati tervezés, menedzsment, stratégiai menedzsment, stratégiai döntések, vállalati kultúra, egyetemek menedzsmentje, felsőoktatás politika.

Dr. Vörös József

Dr. Vörös József diplomája megszerzése óta dolgozik a PTE Közgazdaságtudományi Karon, amelynek dékánja volt 1990-93 között, majd az egyetem általános rektorhelyettese 2003 és 2007 között. 2013 óta a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Kutatási területe a termelés és szolgáltatás menedzsment, különös tekintettel a versenyképesség alakulására, a készletgazdálkodásra, és a minőség irányítására.