A feldobás pillanatában még volt esély, a következő tíz percben azonban minden eldőlt – nagyon jól játszott a Szekszárd (Fotó: MKOSZ)
Címlap Sport Vége a pécsi ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hazai vereség után a második meccsen, idegenben is kikapott a Szekszárdtól az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, így 2-0-ra elveszítette a negyeddöntős párharcot, és nem jutott a legjobb négy közé.

Az alapszakasz huszonkét mérkőzése során hatalmasat küzdöttek a pécsi lányok azért, hogy jó pozícióból vághassanak neki a rájátszásnak – többek között legyőzték az Euroliga-címvédő Sopront is, nagy örömet szerezve szurkolóiknak. A megszerzett negyedik hely ugyan semmit sem garantált a folytatást illetően, de a Szekszárd elleni párharcban legalább a pályaelőny Kiss Virágéknál volt.

Egészen az első meccs végéig: a Zseljko Djokics által irányított vendégek ugyanis ötpontos győzelmet arattak a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Ez az eredmény nem sok jót ígért a párharc második mérkőzésére, főleg úgy nem, hogy két húzóember, Kiss Virág és Wentzel Nóra is sérüléssel bajlódva vállalta a játékot. Ez pedig, mint most kiderült, túl sok volt a pécsi csapatnak.

A szekszárdi bajnokin ugyanis szemernyi esélyes sem volt Jovan Gorec együttesének. Fájó kimondani, ettől még igaz: gyakorlatilag az első negyedben eldőlt minden. A házigazdák ugyanis villámrajtot vettek, percek alatt tíz, majd húsz ponttal vezettek, ezzel pontot téve a csata végére. Mindenki érezte ugyanis, hogy ezen a napon Szekszárdon nem lehet felállni egy 12-30-as első felvonás után. Bár a folytatásban sokkal kiegyenlítettebb volt a mérkőzés, mindez csak arra volt elég, hogy ne nőjön tovább drasztikusan a különbség: a házigazdák végül 23 ponttal, 97-74-re győztek, és ezzel elődöntőt játszhatnak.

Zseljko Djokics: – Örömkosárlabdát játszottunk, amióta Szekszárdon vagyok, ez volt a legjobb támadójáték, amit produkáltunk. Heten értek el kétszámjegyű pontot, továbbá kiosztottunk huszonöt gólpasszt. Az egész szezonban azért dolgoztunk, hogy a négy közé jussunk, ez hét év alatt hatodszor sikerült. Ha így tudunk játszani, akkor nem szabad megállni, ilyen produkcióval az Euroliga-győztes ellen is lehet keresnivalónk!

Jovan Gorec: – Az első perctől kezdve nem volt esélyünk, amit a dobószázalékok is mutatnak. A Szekszárd olyan csapat, amely a negatív dolgokból is tud erőt meríteni, ezt most a saját bőrünkön tapasztaltuk meg. Szeretnénk megszerezni az ötödik helyet.

Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC 97-74 (30-12, 20-22, 23-17, 24-23)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Vezette: Cziffra Csaba, Mészáros Balázs, Nyilas István. Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 12/3, Dudásová 20/9, Mányoky 11/3, Wallace 14/9, Goree 11. Csere: Krnjics 14, Miklós M. 12/6, Boros 2, Horváth D. 1, Szűcs G., Bálint R. Vezetőedző: Zseljko Djokics. NKA Universitas PEAC: Szücs R. 3/3, Wentzel 6/3, Gwathmey 2, Calhoun 10/9, Kiss V. 15/3. Csere: Olawuyi 14, Sanchez 8/3, Katanic 10, Simon Zs. 6/6, Rátkai, Laczkó. Vezetőedző: Jovan Gorec.