Címlap Vélemény A pécsieknek ...

A pécsieknek nincs több elvesztegetni való öt évük, különben végleg kimaradnak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miért fontosak a nagyberuházók egy város életében? Nézzük meg Szeged példáján keresztül.

Tavaly év végén a világ egyik legjelentősebb elektromosautó-gyártója döntött úgy, hogy gyárat épít a Tisza-parti városban. Azóta sorra érkeznek azok a hírek, elemzések, amelyek arról szólnak, hogy ez a döntés milyen pozitív hatásokat fog gyakorolni Szegedre és a Dél-Alföldre.

Fellendülő munkaerő- és ingatlanpiac, több tízezer új munkavállaló, jobb fizetések, a térség magyar vállalkozóinak megerősödése a beszállítói láncba történő bekapcsolódással, stb.

Egyszóval Szegedre bekopogtatott a jövő. Azaz a jelen. Én pécsiként örülök a szegediek sikerének, mert a Dél-Alföld térségében élők megérdemlik, hogy a következő évtized a sikereikről és ne csak a túlélésükről szóljon. Ugyanezt kívánom a Dél-Dunántúlnak és leginkább nekünk pécsieknek is.

Persze ehhez mindenkinek, így a pécsi városvezetésnek is meg kell(ene) tennie azt, amit Botka László megtett az elmúlt időszakban: a saját városának érdekeit képviselni és nem csak a fazékban turkálni, hátha maradt még benne egy kivehető cupák.

Mert Pécsen hiába indítottuk be az előző évtized végén azt a gazdaságfejlesztési programot, amivel számos beruházó választotta városunkat, sajnos 2020 óta ez a folyamat megtorpant és újra leszakadó pályán mozog Pécs. Az elmúlt pár évben pedig már rég nem a nagyberuházókról és a gazdasági fellendülésről szól a városvezetés. Lakásmutyikból, haverokból és beszólogatásokból nem lehet erős várat és pécsi jövőt építeni.

Amíg a pécsi polgármester egyre cikibb stílusban „savgyarmatozik”, addig Botka László ezt mondta a nagyberuházó megszerzéséről: „Úgy gondolom, mindez történelmi jelentőségű dolog Szegeden, hiszen a jövő iparágáról van szó.” Micsoda különbség, igaz? És nemcsak stílusbeli, mert stílusból azért nem lehet jóllakni, hanem tartalmát tekintve is ég és föld a kettő.

Nekünk pécsieknek nincs több elvesztegetni való öt évünk, különben végleg kimaradunk a XXI. századból. Egy kisváros, egy megálló leszünk csak Kaposvár és Szeged között.

Én ezt nem tudom ölbe tett kézzel végignézni!

Pécsért harcolni kell, mert megérdemlik a pécsiek, hogy harcoljunk értük! Pécsnek változás kell, hogy fejlődhessen! Idén szavazzunk a változásra, szavazzunk a fejlődésre!

Szerző: Dr. Csizmadia Péter ügyvéd, a Fidesz pécsi frakcióvezetője

A teljes poszt itt olvasható: