VIDEÓ! Fékezés nélkül rongyolt a munkaterületre a Renaultos

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úton zajló munkálatok miatt bevezetett sebességkorlátozás és előjelzések figyelmen kívül hagyása, becsapódás a munkaterületbe, vészvillogó használatának mellőzése, tolatás az autópályán, a baleset után a helyszín elhagyása. Ezek külön-külön is súlyos hibák, ráadásul az imént felsoroltakat mind egyetlen esetnél követte el egy sofőr pár nappal ezelőtt az M0-ás autóúton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkaterületének környezetében. Ismét csak a szerencsén múlt, hogy személyi sérülés nem történt - adta ki közleményben Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az elmúlt időszak nagy esőzései miatt június 22-én az M0-ás autóút elválasztósávjának vízelvezetőit takarították a szigetszentmiklósi mérnökségének munkatársai. A munkaterület kezdetét egy speciális ütközési energianyelő berendezéssel jelölték meg, ami egy tehergépjárműhöz volt kapcsolva, illetve 2 kilométerrel a terület kezdete előtt jelezték a sofőröknek, hogy a területen munkások dolgoznak. A munkálatok ideje alatt 60 kilométer/órás sebessérkorlátozást vezettek be a területre, mindezek mellett még terelőkúpokkal is igyekeztek felhívni az autósok figyelmét a munkaterületre – írta meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az egyik autós a figyelmeztetésekről és sebességkorlátozásról tudomást nem véve nagy sebességgel közlekedett a belső sávban, csak akkor vette észre az energia elnyelő berendezést, mikor már nem tudott kitérni előle. Szinte fékezés nélkül belecsapódott az eszközbe, ami teljesen használhatatlanná vált ettől – derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.

A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére éppen nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt. Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott -, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba és elhajtott a helyszínről. A Magyar Közút munkatársai pedig csak később vették észre az okozott kárt. A személyautóra a rendszám alapján nemzetközi körözés van érvényben, a társaság pedig a szerződött biztosító partnerén keresztül igyekszik gondoskodni a létfontosságú szerkezet mihamarabbi pótlásáról – mondta el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Előző sztori

A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 36 fok között valószínű

Következő sztori

“Kretén baromságnak” minősítette a Volvo-ügyet az egyik vádlott