Pécsi zenészek: Lélegeztetőgépen a szakma, a támogatás pedig csak alamizsna

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra meglepte a zenészszakmát a július 30-i kormányinfón bejelentett intézkedés, amelynek értelmében augusztus 15-e után sem lehet 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényt szervezni. A koronavírus-járvány miatt derékba tört fesztiválszezonnak ezzel megadta a kormány a kegyelemdöfést. Megnéztük, hogyan reagáltak a szigorítások fenntartására a pécsi zenészek.

Lovasi András

A Kiscsillag frontembere Facebook oldalán csak egy mondatban reagált a Fishing on Orfű elmaradására:

“Amitől féltünk, bekövetkezett..”🤪

Ám még a csütörtöki bejelentés előtt Lovasi hosszú posztban fogalmazott meg gondolatokat a járványhelyzettel kapcsolatban. Mint írja, “Magyarországon láthatóan nincs járvány, járványveszély van”.

Nem igazán értem, miért nem jutott senki eszébe, hogy a fesztiválok betiltása helyett, az állami szervek és a fesztiválok nagyszerűen együtt tudnának működni a megelőzésben, illetve a szűrésben, hiszen a fesztiválok közönsége a jegyvásárlása okán regisztrál, jól nyomon követhető, tehát semmi mást nem kellene csinálni, mint a koncertlátogatókat a belépésük előtt le kellene tesztelni, akár mindkét ismert módszerrel. Aki a gyorsteszten pozitív eredményt produkál, az nyilván nem mehetne be a rendezvényre, akit a biztosabb, de lassabb teszt szűr ki, azt is viszonylag gyorsan ki lehetne emelni a tömegből, ezzel egyrészt lenne egy csomó adat a népesség ezen részének átfertőzöttségéről, másrészt minimalizálni lehetne a szuperfertőzők megjelenését ezeken a rendezvényeken, harmadrészt még mindig olcsóbb lenne, mint az iparág totális csődje vagy egy esetleges több milliárdos mentőcsomag, amiről a háttéregyeztetésekben mostanában szó van.

Halott Pénz

Nagyon sajnáljuk, hogy ezt az apró szeletet sem kaphatjuk meg ettől az évtől, és egyben szeretnénk kitartást és erőt kívánni a kollégáinknak, a hazai zeneipar szereplőinek, és minden zeneszerető, koncertre, fesztiválra járó barátunknak.

– írja a hivatalos Facebook oldalán a pécsi banda, majd hozzáteszik, hogy a korábbi rendelkezés tartotta bennük a lelket, hogy marad a szezonból egy szelet, amire támaszkodni és építeni lehet majd, a szó minden értelmében.

Wolfie

Farkas Roland “Wolfie”, a Punnany Massif egyik alapító tagja is éles véleményt fogalmazott meg. Szerinte lehetne hálás is a szakma, hogy legalább valami lesz, de ez inkább szólt a közvéleménynek, mint nekik.

Ezután majd Erzsike néni és István bácsi habzó szájjal leolthat minden szakmabelit ha ki meri nyitni a száját mert ugye mégis maradhatnak a bulikák, meg garázskoncertek, mert 5.3 milliárd….

Előző sztori

Nagyon igyekszik kompenzálni a Fishing on Orfű csapata a fesztiválozókat

Következő sztori

Csúcskategóriás CT-készülékkel bővült a PTE Klinikai Központ eszközparkja

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1