Egyre népszerűbb a távhő

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre népszerűbb a távhő a pécsi ingatlanfejlesztők és felújítók körében. Az elmúlt években lendületet kapott társasház-építkezéseknél sokan a távhőt választották, emellett több műemlék épület korszerűsítésénél is ezt a megoldást alkalmazták Pécsett– számolt be honlapján a Pétáv.

A távhő, számos egyéb előnye mellett, a levegővédelemhez is hozzájárul, hiszen a kéménymentes övezetekben tisztább a levegő, egészségesebb a lakókörnyezet. Pécsett sorra adják át az új építésű társasházakat. Ezek a modern otthonok rendre távhővel készülnek.

Többek között találkozhatunk ilyen épülettel a Megyeri téren, a Báthory utcában, a Heim Pál utcában, a Váradi Antal utcában és a belvárosi Munkácsy utcában is, ezeket mind a közelmúltban adták át.

A távhőszolgáltatás jól alkalmazható a műemlék épületek felújításakor is. Pécs emblematikus épülete, a város egyik jelképének számító székesegyház a közelmúltban szintén a környezetbarát távhőre váltott. A hatvan éves olajkazán kiváltásával a pécsi bazilika régi gondja oldódott meg.  Szintén a távhőszolgáltatást választották a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont felújításakor is.

A távhő választásakor az épületek fenntartói nemcsak egy korszerű technológia mellett döntöttek, de hozzájárultak a belváros levegőjének megóvásához is.

Kiemelt képünk forrása: petav.hu.

Hirdetés
Előző sztori

64 beteg halt meg, 1257-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Következő sztori

Novák: újabb szintre lépett az otthonteremtés

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1