Amália

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kikapcsolták a webkamerát, mert az emberek nem bírták nézni a haldokló gólyákat

Olykor a legjobb kezdeményezésekből is rémtörténet kerekedhet. Ez történt sajnos az egyik gemenci feketególyafészek életének a Gemenc Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésében megvalósult webes közvetítésével is - írja az Index.hu.

Hirdetés

A fészekben március 23-án jelent meg a háromból az első tojás, és öt héttel később, április 29-én kelt ki az első fióka, majd a másik kettő. A feketególyapár szépen gondozta a kicsiket, ám a természet kegyetlen, és május 10-én a legkisebbet az egyik szülő elpusztította. Május végére az aszály kritikus helyzetet teremtett. A május 28-i bejegyzés szerint a felhordott táplálékból sejthető volt, hogy a szülők nehezen gyűjtik össze a szükséges mennyiséget. Az ideális halak helyett a fiókák főleg békát és kígyót kaptak, utóbbiak közül egy akkorát is, amit hosszú órák alatt sem sikerült lenyelniük.

A június 5-i, utolsó bejegyzés szerint a közvetítést követők közül többen jelezték, hogy a fiókák éhezése és közelgő, nyilvánvaló halála túl kiborító a számukra. A közvetítést lekapcsolták, de kutatási célból továbbra is mindent rögzítenek.

A fiókák megmentésére, mesterséges táplálására sajnos semmi esély.

Az egyik érdeklődő kérdésére a szakemberek azt válaszolták, hogy a feketególyák tartanak az emberektől, ezért ha tudnák, se közelítenék meg a 20 m magasan lévő fészket, mert a beavatkozás a közelben lévő többi fészek lakóira is végzetes lehetne.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Megkérdeztük a pécsieket, hogyan élték túl a karantént!

Következő sztori

Kitalálja ki a világ legértékesebb focistája?

Legutóbbiak innen: Zöld hírek

bool(false)