Címlap Baranya Ma van a Taka...

Ma van a Takarítási Világnap, a Mecsekerdő is szemétgyűjtésre hív

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világnap apropóján hirdette meg a Mecsekerdő Zrt. a Mecsek Egyesülettel közösen szeptember 19-re és 20-ra a "Hétvégi nagytakarítás" akciót.

A Mecsekerdő Zrt. tájékoztatása szerint munkatársaik az erdőt járva gyakran összeszedik az útjukba kerülő szemetet, ami sajnos napról napra újratermelődik. Most a baranyai erdőgazdaság a Mecsek Egyesülettel karöltve kétnapos szemétszedési akciót hirdetett „Hétvégi nagytakarítás” néven.

A kezdeményezés keretében arra buzdítanak mindenkit, ha ezen a hétvégén kirándulni indul a természetbe, vagy csak egy sétára a lakhelyén, vigyen magával egy szatyrot, gumikesztyűt, és gyűjtse össze a szemetet, amit útközben talál. Az erről készült fotókat várják az esemény közösségi oldalán.

A Takarítási Világnapot 1992-ben hirdette meg az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Környezetvédelmi Programja azzal a céllal, hogy minden szeptember harmadik szombatján a kezdeményezéshez csatlakozók tisztítsák meg, tegyék rendbe környezetüket, életterüket.

Az állami erdőgazdaságok és nemzeti parkok is részt vesznek a 2020-as Tisztítsuk meg az Országot! mintaprogramban, melynek célja az ország illegális hulladéknak leginkább kitett területeinek megtisztítása.