Címlap Zöld hírek Mentsd meg az...

Mentsd meg az állatkertet, fogadj örökbe ronda állatot!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Friss hús helyett hamarosan csak fagyasztottat kapnak az állatok: egyebek mellet így készült fel a pécsi állatkert a karanténra, amely előre láthatólag több mint 100 millió forintos bevételkiesést okoz majd az intézménynek. Ami segíthet, az az önzetlen adományozás és az örökbefogadás.

A szőrős és cuki állatok nagyon kelendőek, de a ronda, szokatlan külsejű, nyálkás állatokat senki nem akarja örökbe fogadni. Pedig pont egy ilyen gesztussal sokat lehetne segíteni az állatkert lakóin. A népszerű állatoknak, mint a medvének, az oroszlánnak vagy tigrisnek több örökbefogadója is van, de van sok nem túl népszerű állat.

Az egyik legrondább a tarvarjú. Kopasz rücskös nyúzott fejével eddig senkinek sem kellett, pedig súlyosan veszélyeztetett státuszát annak köszönheti, hogy régen nagyon kedvelték, mert remek pecsenye készíthető belőle.

Sok hasonló előnytelen kinézetű állat van még, ilyenek az íbiszek, a tatuk, a varik, vagy a tarajos sül.

– A tavalyi adatok szerint márciustól júniusig csaknem 60 ezer látogatója volt a Pécs Zoonak, ami nagyjából 110 millió forintos bevételt jelentett. Na ez fog most nagyon hiányozni. Célunk ebben a nehéz időszakban, hogy az állatok ellátását akadálytalanul tudjuk folytatni, illetve dolgozóink közül ne kerüljön veszélybe senkinek sem a megélhetése. Ezen célok eléréséhez azonban segítségre van szükségünk – mondta lapunknak Siptár Dávid a Pécsi Állatkert igazgatója.

Hogyan segíthetünk?

Több módja is van annak, ha adományoznánk a pécsi állatkert számára. Egyrészt felajánlhatjuk az adónk 1 százalékát, másrészt vásárolhatunk hosszabbított lejáratú bérletet, harmadrészt pedig beléphetünk a korábban említett örökbefogadó szülők klubjába.

Ahhoz, hogy örökbefogadó szülő váljon belőlünk, annyit kell tennünk, hogy kitöltjük a pecszoo.hu oldalán az erre vonatkozó űrlapot, és elutaljuk a Bronzmancsos (6-11 ezer forint), Ezüstmancsos (12-24 ezer forint) vagy Aranymancsos ( 25 ezer forint fölött) örökbefogadási fokozatnak megfelelő összeget az állatkert számára. A státuszunk egy évig lesz érvényes, az adományért cserébe pedig oklevelet és ajándékot kapnak az újdonsült örökbefogadók.

Az állatok egyébként nagyon élvezik a látogatók nélküli nyugalmat és a tavaszi napsütést.