Diszpécsernek állna a pécsi alpolgármester

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hatósági karanténban lévők PCR tesztjének elvégzését előkészítő telefonos diszpécser szolgálathoz jelentkezett önkéntesnek Bognár Szilvia. Hogy a DK-s alpolgármester megfelel-e az kérdéses, mert csak teljes műszakot lehet vállalni. 

Bognár Szilvia saját maga jelentette be közösségi oldalán, hogy önkéntesnek állna.

“Jelentkeztem az Országos Mentőszolgálat felhívására, akik önkénteseket toboroznak. A fejleményekről beszámolok. Nem felejtem: MINDENKIre szükség van, mert MINDENKI számít.” – írta ki vasárnap.

Kiket keresnek?

Gesztusként is értékelhető a bejelentése a DK-s alpolgármesternek, mégha nem is biztos, hogy összejön az önkéntesség, mert az Országos Mentőszolgálat teljes műszakokra, azaz vagy délelőtt, vagy délután keres segítőket.

Azt írják, hogy a koronavírus első hullámában a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete szorosan együttműködött az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Közép-Magyarországi Régiójával.

A kooperáció központjában az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoport munkájának támogatása állt, amely során önkénteseink és munkatársaink a hatósági karanténban lévők PCR tesztjének elvégzését előkészítő telefonos diszpécser szolgálatban láttak el feladatot.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2020. október 1-től újraindította a szolgálatot, és tevékenyen bekapcsolódik a mentésirányítás munkájába.

A szolgálat zavartalan folytatásához várják önkéntesek jelentkezését!

A szolgálat alatt a háziorvosoktól beérkező vizsgálatkérő lapokat dolgozzák föl, egészen az adatok rögzítésétől, a betegek telefonos kiértesítésén át, a visszaérkező teszteredmények rögzítéséig. A feladatvégzés két műszakban (délelőtt és délután) történik

– hívják fel a figyelmet.

Fontos, hogy nincs semmilyen közvetlen kapcsolat feltételezett beteggel vagy hordozóval, csak telefonos egyeztetésről van szó.

A szolgálat ellátására az alábbi feltételek mellett lehet jelentkezni:

  • betöltött 18. életév
  • teljes műszak vállalása (délelőtt vagy délután)
  • részvétel az online felkészítésen (Kivételt képeznek azok az önkéntesek, akik az első hullám során már részt vettek hasonló munkában.)

Amit biztosítanak:

  • műszakonként egyszeri melegétkezés és folyadék
  • útiköltség térítés (amennyiben szükséges)
  • egyéni védőfelszerelés (arcmaszk és fertőtlenítő oldat)

Aki kedvet kapott, az IDE KATTINTVA tud jelentkezni.

Hirdetés
Előző sztori

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég

Következő sztori

Meghalt a pécsi iskola igazgatója a koronavírus miatt

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1