Jótékonykodás: közel másfélmillió forint jött össze a földrengés károsultjainak az elárverezett focimezekből

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sokakat késztetett cselekvésre a közelmúltban szomszédságunkban, Horvátországban történt földrengés. Régiónkban rengetegen igyekeztek segíteni a maguk módján, ezt tette a kozármislenyi Vanyur Arnold is: értékes focimezeket bocsájtott licitre, a befolyt összeg pedig megy a rászorulóknak.

Jó volt látni, tapasztalni, mennyien igyekeztek segíteni a rászorulóknak a földrengés sújtotta térségben. Ebben a helyzetben nem maradhatott tétlen Vanyur Arnold, a szalántai születésű, anyai ágon horvát felmenőkkel bíró korábbi futballista sem.

– Miután a katasztrófa érzékenyen érintett, úgy gondoltam, a magam módján én is segítek – mesélte a Pécs Aktuálnak a 40 éves Vanyur Arnold. – A horvát válogatott a 2018-as világbajnokságon érte el legnagyobb sikerét, ezüstérmes lett, s én a kezdőtizenegyben szereplő összes játékos klubmezét, illetve Luka Modric esetében a válogatott szerelést felajánlottam licitre. A határidő tegnap járt le, közel 30 ezer kuna, átszámítva 1 millió 350 ezer forint jött össze belőle. A befolyt összeget a horvát szurkolói klub kapja meg, amely továbbutalja azt a rászorulóknak.

Az aranylabdás, vb-ezüstérmes Luka Modriccal

Nem ez volt az első alkalom, hogy jótékonykodik. A 2020-as első horvátországi földrengések idején összesen mintegy 5000 euróval segített, továbbá az SMA-val született magyar kisfiú, Zente felépüléséhez is hozzájárult egy Mario Mandzukic-mez eladásával, amiből 170 ezer forint folyt be.

– Jó ideje, 2014 óta gyűjtök futballmezeket. A korábbi horvát válogatott játékos, Ivica Olic szerelése volt az első a 2013-as horvát–szerb világbajnoki selejtezőről, amelyről tudni kell, hogy ekkor találkozott egymással először a két különálló ország csapata. Nyugodtan mondhatom, azóta szenvedélyemmé vált ez, elég jelentős gyűjteményt halmoztam fel: több mint háromszáz darabból áll, amelyben vannak horvát válogatott mezek, horvát játékosok klubmezei, továbbá sok Milan-szerelés, többek között Ronaldóé, Bobané, Sevcsenkóé, Kakáé, Maldinié, Baresié, Marco van Bastené. Fontos megjegyeznem, hogy ezek nem bolti darabok, hanem vagy játszottak is benne az adott futballisták, vagy cseremezként be voltak készítve a mérkőzésre. Természetesen minden darab a szívemhez nőtt, nagyon vigyázok rájuk. Egyelőre otthon vannak szépen összehajtva, de tervezem, hogy létrehozok egy futballmúzeumot, ahol méltó helyükre kerülhetnek.

Hirdetés
Előző sztori

Nyitva maradt az ajtó, a besurranó tolvaj nem hagyta ki az alkalmat

Következő sztori

Megszüntettek egy buszmegállót Pécsett, mert épül egy új ház és pont ott lesz a lehajtója

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1