Címlap Arc Kávéillatos t...

Kávéillatos táskákat gyárt egy pécsi lány, az egyedi szütyőket viszik, mint a cukrot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Ami az egyiknek szemét, az a másiknak kincs" - rengetegszer hallottuk már, viszont most bemutatunk egy pécsi történetet a sok közül. Róna Ágnes használt kávés zsákokból és ponyva darabokból elegáns, egyedi és környezetbarát táskákat készít. Az emberek pedig? Imádják! Na, de hogyan lesz egy sátrak készítésével foglalkozó nőből táskakészítő? Elmondjuk!

Róna Ágnes mindig rajongott a kávékért

Egyik barátja pedig – szerencsés módon – pont kávépörköléssel foglalkozik. Pár évvel ezelőtt, mikor a számára feleslegessé vált kávés zsákokat ki akarta dobni, Ágnes meglátta benne a fantáziát. Majd a pandémia alatt bele is kezdett a kísérletezésbe – megszületett a ZaGaBag.

Nem csak elegáns és divatos, de még környezetbarát is!

Ágnes számára a környezettudatosság fontos tényező, és ez munkájában is jelen van. Ugyanis nem csak a kávés zsákokat hasznosítja újra, hanem a korábbi vállalkozásából megmaradt ponyva és háló darabokat is. Gyakran használ a zsákokhoz kristályponyvát, sátorponyvát vagy akár szúnyoghálót!

– Az egyik érdekessége ezeknek a táskáknak, hogy amikor megkapjuk a friss zsákokat, nem mossuk ki őket. Pontosan azért, mert sok esetben a friss, pörköletlen kávé szemek néha beleragadnak a szövetbe, ami remek illattal hatja át az egészet. Egy kávéőrültnek ez leírhatatlan élvezet – mesélte mosolyogva Ági.

Nincs két ugyanolyan darab

Ami pedig a tervezés folyamatát illeti, az alapanyagok azért néha gátat szabnak a fantáziának. De a cél, hogy mindegyik egyedi legyen.

És mit szóltak ehhez az emberek?

Imádják! Sokan el sem hiszik elsőre, hogy mennyire strapabíró és mégis divatos egy ilyen táska. A hölgyek mellett pedig már férfiak is érdeklődnek az illatos darabok iránt.

Ágival készült interjúnkat hamarosan a közösségi oldalunkra is feltesszük!