Lekabarézta a pécsi civilek könyörgő levelét az alpolgármester

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez kabaré - írta "válaszlevelében" Ruzsa Csaba. A Város Mindenkié kiakadt. UPDATE: Tévedés történt - tudatta az alpolgármester.

Szinte könyörög a pécsi polgármesternek négy civil szervezet címmel mutattuk be tegnap azt a nyílt levelet, amelyet pécsi civilek juttattak el a város polgármesterének. Az éles hangú nyílt levelet a Város Mindenkié Pécs, a Mosolymanó, a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az Élménylelő Ifjúsági Egyesület jegyezte. Elégedetlenek ugyanis a területüket érintő szakmaisággal, pontosabban annak hiányával. Szerintük pártpolitikai döntések születnek szakmaiak helyett.

A Város Mindenkié már nem először fogalmaz meg óvatos és udvarias kritikát az új városvezetéssel szemben, ami azért lepett meg sokakat, mert ez a szervezet heves kirohanásokkal támadta a fideszes városvezetést, tüntetéstől sem visszariadva.

Kabaré

Nem várt gyorsasággal kaptak “választ” levelükre Ruzsa Csaba alpolgármestertől, aki nemes egyszerűséggel azt válaszolta a szinte könyörgő levélre, hogy: “Ez kabaré.”

Az alpolgármester reakcióját a Város Mindenkié Pécs hozta nyilvánosságra a közösségi oldalukon.

UPDATE: Nem kabarézott Ruzsa Csaba

Cikkünk megjelenése után Ruzsa Csaba megkereste szerkesztőségünket. Azt mondta, egy teljesen más témában írt válasz-rekaciója ment félre, és keveredett bele a civilek nyílt levelébe. Természetesen nem nekik szánta ezt a “kabaré” kifejezést – mondta. Elnézést kért, ha ez zavart okozott.

Előző sztori

A pályázat lezárásának napján tudni lehetett, ki fogja azt megnyerni Pécsen!

Következő sztori

Azt terjesztette róla, hogy prosti, ezért jól elagyabugyálta a férfit