Címlap Arc Márki-Zay: a ...

Márki-Zay: a zsidók szavazzanak a Jobbikra, lesz melegházasság Magyaroszágon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BBC Hard Talk című műsorában kérdezték Márki-Zay Pétert a napokban. A miniszterelnökjelöltet a műsor riportere, Stephen Sackur, kaméleonnak nevezte, akiről nem lehet tudni, pontosan mit is akar. Márki-Zay válasza szerint a valódi kaméleon Orbán Viktor.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát. Ez nincs ellentétben hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus.

A bevándorlás kérdésében szerinte Orbán Viktor tettei és kijelentései ellentmondók, ugyanis ő az, aki rengeteg vendégmunkásnak ad letelepedési engedélyt, mert ez az ő és az általa támogatott német autógyárak érdeke.

Saját magát föderalistának nevezte, és közölte: szorosabb európai uniós összefogást szeretne, beleértve egy „európai FBI” létrehozását is.

Bár a jövedelemadót továbbra is alacsonyan szeretné tartani, de igazságosabb adórendszert szeretne megvalósítani, valamint olyan erős költségvetési szigort, hogy bevezethető legyen az országban az euró. Szerinte orbán Viktor az elmúlt években ebben annyira alulteljesített, hogy a közös pénz bevezetéséig akár négy-öt évre is szükség lehet.

Biztos benne, hogy az összefogás pártjai mögötte fognak állni, hiszen bár Magyarországon az Országgyűlés választja a miniszterelnököt, politikai öngyilkosság lenne, ha nem azt az embert jelölnék a posztra, aki az előválasztáson több szavazatot kapott, mint bármelyik ellenzéki párt a legutóbbi választáson. Úgy véli, hogy Gyurcsány Ferencnek az a kiszólása, miszerint a pártok választják a miniszterelnököt, nem vehető komolyan.

Márki-Zay Péter jó szívvel ajánlja a zsidó származású választóknak is, hogy a párt korábbi kijelentései ellenére szavazzanak a jobbikos jelöltekre. 

A műsort IDE, vagy a képre KATTINTVA lehet megnézni.

(via Index.hu)