Címlap Arc Michelisz Nor...

Michelisz Norbert: „Borzasztó jó dolga van egy lányos apukának!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2020-as szezonja abszolút nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, sem ő, sem az autó nem hozta ki magából a maximumot. Ettől még kerek a világ a Michelisz családban, a kétgyermekes autóversenyző csodálatosan érzi magát hölgyekkel körülvéve.

Koronavírus-járvány ide vagy oda, az ünnepek alatt nem lehetett megtenni, hogy a nagyszülők ne lássák az unokákat. Michelisz Norbert és felesége, Johanna, valamint a két tündéri kislány, Míra (4 éves lesz) és Emma (3 lesz) meglátogatták Himesházán Norbi szüleit.

– Természetesen nagyon vigyáztunk rájuk! Tisztában voltunk vele, hogy életmódunkból fakadóan mi fertőződhetünk meg könnyebben, ezért az ünnepek előtt mi is igyekeztünk kevesebbet kimozdulni, az időnk nagy részét a Budapest környéki házunkban töltöttük. Nem szerettük volna, ha a szüleim pont tőlünk kapják el – mesélte a Pécs Aktuálnak a magyar sportszeretők egyik nagy kedvence.

Nagyun cuki Míra és Emma!

A család immár négytagú, s bár Norbi szerint nem a legkönnyebb dolog két kisgyermek nevelése, nem cserélne senkivel. Imádja a lányait!

– El sem tudom képzelni az életemet nélkülük! Sőt, igazából azt sem tudom megmondani, mit csináltam addig, amíg ők nem voltak. Persze, nem egyszerű a gyereknevelés, ezt főleg a kezdeti időszakban tapasztaltam meg: a 2017-es, 2018-as esztendő borzasztó nehéz volt. Új élethelyzet volt számomra, egyszerűen úgy éreztem, hogy semmivel nem jutok semmire. Aztán szép lassan sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt, felállítottunk prioritásokat, mi a fontos, és mi kevésbé, úgyhogy most már minden könnyebben megy. Elárulom, ha lesz még gyerekünk, egyáltalán nem zavarna, ha ő is lány lenne. Borzasztó jó dolog lányos apukának lenni, nagyon cuki Míra és Emma!

Indul a tesztidőszak, utazni kell

A család korábban élt már Budapesten, aztán egy ideig Pécs jelentette az otthont, tavaly nyár óta viszont ismét a főváros a „főhadiszállás”. Johanna szeretett volna visszamenni az ottani munkahelyére, Norbinak pedig ez nem jelentett problémát, annak ellenére sem, hogy Pécset jobban szereti, mint Budapestet. A repülőtér mondjuk így kétségkívül közelebb van, márpedig ott elég sűrűn megfordul.

– Kábé másfél hét múlva kezdődik a tesztidőszak, úgyhogy utaznom kell. Ilyenkor elsősorban a melegebb éghajlatú országokba megyünk, mint Spanyolország, Portugália, esetleg Olaszország középső része, aztán a későbbiekben már közelebbi helyeken is tesztelünk. A Hyundai Motorsport főhadiszállása pedig Frankfurtban van, havonta egy–két alkalommal oda is el szoktam látogatni.

A Hyundai-ban benne van a vb-cím!

S ha már Hyundai Motorsport: a magyar pilótának lejárt a szerződése, de szeretné, ha folytatnák a közös munkát. Továbbra is úgy érzi, hogy ezzel a csapattal nagy dolgokat lehet véghezvinni, világbajnoki címet lehet nyerni – még akkor is, ha az előző szezon messze nem úgy sikerült (13. lett), mint a 2019-es, amikor felért a csúcsra és megnyerte a túraautó-világkupát (WTCR).

– Az előző idényünk nem volt az igazi, de vissza lehet térni arra az ösvényre, amelyen 2018-ban és 2019-ben jártunk. Sok összetevője volt annak, hogy miért úgy sikerült ez a szezon, ahogy, de az egyik leglényegesebb kétségkívül az esélykiegyenlítő rendszer volt, amellyel 2019 után még inkább visszafogták a mi autóinkat. Ennek ellenére azt mondom, kezdem megszeretni ezt a rendszert, amelyben ugyan van igazságtalanság, de meg lehet benne találni az ideális arányokat. A Hyundai továbbra is a legjobb autó a mezőnyben, ezt bizonyítja, hogy a három WTCR-es évből kettőn világbajnoki címet nyert. Sajnos azt érzem, hogy nem hoztam ki magamból a maximumot az év során, hiányzott a kiegyensúlyozottság. Vigasztalhatnám magam azzal, hogy én lettem a legeredményesebb Hyundai-pilóta, de ez nem elégít ki. Úgyhogy ezt idén szeretném rendbe tenni!

A kedvenc hely: Orfű

Ha valahol, akkor egy csodás baranyai helyen, Orfűn könnyen megtalálja a kiegyensúlyozottságot, a nyugalmat az ember. Nem véletlen, hogy Michelisz Norbert is gyakran felbukkant ott az utóbbi években és manapság is.

– Sokat jártam oda futni a tó körül, Johannával pedig az egyik kedvenc elfoglaltságunk volt, hogy Pécsről indulva átmentünk Orfűre Remetéren keresztül a bicikliúton. Mindig is nagyon kedveltem, és most is nagyon szeretjük!