Címlap Arc Óvónőként kez...

Óvónőként kezdte, majd pályát váltott és megjárta New Yorkot is a pécsi sminktetováló

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méhn Tünde sokak számára a sminktetoválás és kozmetika világából ismerős. Pedig szakmáját óvónőként kezdte, majd váltott. Pár évtized alatt a "garázskozmetikájából" eljutott Rio de Janeirótól kezdve New Yorkon át Moszkváig. De hogyan csinálta?

Tünde húsz éve óvónőként kezdte pályafutását, de hamar rájött, hogy nem ezt az életet szánta neki a sors. Ezután pénzügyi területen helyezkedett el, majd 2008-ban derült égből a villámcsapásként jött az ötlet: kozmetikai tetoválásokkal szeretne foglalkozni.

– Számomra mindig is fontos volt, hogy az ember szeresse azt, amit csinál és legyen hozzá tehetsége. Mert ha ez megvan, akkor onnantól kezdve már nem munka, hanem mondhatni szórakozás – mondta Tünde.

40 évesen ismét beült az iskolapadba

Egy kazánházban kezdte a kozmetikát

Miután Tünde elvégezte a tanfolyamot, hivatalosan is kozmetikai- és sminktetováló lett és a belvárosban bérelt széket, de végül otthonukban nyitott „garázskozmetikát”.

– Valójában egy szebb, földszinti kazánháznak a helyiségében rendeztük be az első szalont, ahova a garázson át vezetett az út. Mindent saját kezűleg csináltunk a férjemmel. Így indult a buli – árulta el Tünde.

Nehéz kezdetek

Az első három évben hullámzott az üzlet és voltak pillanatok, amikor Tünde aggódott a jövőt illetően, de férje, Zsolt kitartott mellette.

Zsolt a pénzügyi szektorban dolgozik, emellett pedig felesége vállalkozásának menedzsment-, marketing- és pénzügyi feladatait látta el. A házaspár felosztotta egymás között a munkát, Tünde ki tudott bontakozni a szalonban, Zsolt pedig megmutatta a világnak, hogy mire is képes felesége.

2011-ben beérett munkájuk gyümölcse és robbanásszerűen beindult a közös vállalkozás.

Egyszer csak egyre többen kezdtek jönni, azóta is egyre több a vendégünk. Őszintén nem tudom megmondani, hogy pontosan miért. Ennek így kellett lennie.

2014-ben egy új, nagyobb szalonba költöztek.

Határokon túl, minden értelemben

A házaspár a robbanásszerű növekedést követően a fővárosban is nyitott egy saját szalont – Tünde ekkor hetente ingázott a két nagyváros között.

A pécsi sminktetováló mindig is igényes volt munkájára és annak minőségére. Látta, hogy idehaza sok sminktetováló mennyire félvállról veszi szakmáját. Emiatt 2015-ben elhatározta, hogy oktatni kezd. Az ország különböző pontjairól – sőt még külföldről is – érkeznek hozzá diákok, akik tőle szeretnék megtanulni a szakmát. Saját tankkönyvet is készített, amit angol nyelvre is lefordítottak.

Képzései sikeresnek bizonyultak, azóta Rio de Janeirótól kezdve New Yorkon és Tel-Avivon át Moszkváig rengeteg helyen megfordult már. Közel négy éven át folyamatosan ingázott Pécs, Budapest és a világ különböző városai között. Közben pedig folyamatosan tetovált és tanított. Útközben saját márkás kozmetikai termékeket is készítettek, amelyekre nem csak idehaza van kereslet.

Szerelem, művészet és a siker kulcsa

Tünde elmondta, hogy számára ez nem egy szimpla munkából lett hóbort, hanem szerelem és művészet is egyben. Alkotásként kezeli munkáját és nem csupán a pénzért csinálja, hanem hogy magabiztosságot és ezáltal erőt adjon azoknak a nőknek, akik hozzá járnak.

– Ezzel pozitív energiát is adok az ügyfeleimnek. Ha a tükörbe néznek szebbnek látják magukat és ezáltal ők is határozottabbak lesznek. Azt gondolom, hogy egy jó sminktetoválás nem csupán a külsőségekről szól. Lelkileg is felfrissülnek, magabiztosabbak lesznek – fogalmazott a pécsi sminktetováló.