Apollónia

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rémhír: “K..ra be vannak sz..va attól, ha vidéken megjelenik más jellegű vélemény is”

/

A gyulai rendőrök szerda hajnalban rémhírterjesztés gyanúja miatt bevitték Csóka-Szűcs Jánost, a Kossuth Kör helyi vezetőjét, a Momentum gyulai tagját. Rabosították, majd négy óra múlva kiengedték.

Hirdetés

“A tegnapi bácsihoz hasonló ez a mai ügy is.

Igazából nem csak azért dühítő, mert megint egy értelmetlen faszságba akarják baltával beleigazítani a rémhírterjesztés fogalmát, hanem azért is, mert hatalomtechnikai szempontból is öntökönlövés.

Mert ki a faszt érdekelt volna, hogy egy szerencsi bácsi bornírtságokat irkál a Facebookra, ha nem kezdi miatta baszogatni a hatalom. Olvasták volna a világról szőtt magvas gondolatait kb. 20-an, így meg eljutott több százezer emberhez.

Ugyanez a helyzet itt is, kurvára senki le se szarná alapjáraton, hogy ki a gyulai ellenzék ránézésre is kicsit kettyós megmondóembere, de azzal, hogy rászálltak a rendőrök, a fickó életében először országos tényezővé vált.

Ha van szótári alakja a kontraproduktivitásnak, akkor ez az.

Az egyetlen logikus magyarázat erre az lehet, hogy kurvára be vannak szarva attól, ha vidéken megjelenik más jellegű vélemény is, mint amit a Beobachter központi szerkesztőségéből szétküldenek. Ami egy igen erős jelzés arra nézve, hogy mennyire érzik biztonságban a széküket a srácok…”

Lenthár Balázs történész / Facebook

Hirdetés

Előző sztori

Hamarosan újabb, munkahelyteremtő programot jelent be a kormány

Következő sztori

Breaking: szelfipontokkal is felturbózná Pécs turizmusát a polgármester

Legutóbbiak innen: Arc