Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emlékeztek még Davide De Olivierara? Ő az a Dél-Afrikai motoros, akik még januárban járt Pécsen. Akkor még úgy tervezte, hogy fél év alatt megteszi a Liszabon-Saigon utat. Nagy álma nem valósult meg, nem jutott el Iránba, mert nem kapott beutazási engedélyt.

Davide nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen már januárban lásztott, hogy nincs felkészülve a Balkáni télre. Véletlenül állt meg Pécsen, annyira tetszett neki a város, hogy majdnem egy hetet maradt. Nem volt speciális öltözete, egy szál bőrkabátban és farmerban indult el Pécsről Szerbia felé, hiába ajánlottunk neki motoros boltot, ahol felöltözthet.

Január végén Pécsen

A Dél-afrikában élő férfi mindenesetre nagyon élvezte a telet, mivel még sosem látott havat. Portugália és Pécs között a legnagyobb élménye a hóban való motorozás volt. A képein jól látszik, hogy végigfázta Szlovéniát, Horvátországot, Baranyát, Szerbiát, Bulgáriát, Görögországot, Albániát, majd Törökországot, mire elért Grúziáig és beköszöntött a tavasz.

Görög tengerpart

Járt még Örményországban is, ahol kiderült, hogy hiába kért Iráni vízumot, ezt nem fogja megkapni. Leinkább Iránba szeretett volna eljutni.

„Elutasították az iráni vízumomat, így most az északibb úton megyek, hogy Keletre jussak: Oroszország, Kazahsztán, Mongólia és Oroszország újra. A hideg miatt nehezebb, de vízumok és egyenes vezetési körülmények tekintetében könnyebb. Legalábbis remélem.” – írta még tavasszal közösségi oldalán.

Tirana, Albánia

A terve végül nem vaslósult meg, a tervezett 5 ónap és 15 ezer km helyett már 10 hónapja csaknem 20 ezer kilométert utazott és még mindig csak a kazahsztáni Atyrau-ban van, ezért úgy döntött inkább hazatér. „Végülis szerencsés utam volt, megúsztam egy lánc szakadással, defektem nem volt” – irta utolsó bejegyzésében.

Januári cikkünkben terveiről beszélt: