Címlap Baleset Három ember k...

Három ember került kórházba gázmérgezés gyanúja miatt Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesítése szerint az elmúlt hétvégén huszonhárom jelzés érkezett hozzájuk: a tűzoltók hat alkalommal tűzesethez vonultak, tízszer pedig műszaki mentést hajtottak végre.

Az egyik eset során a Pécsi Nemzeti Színházhoz riasztották a lánglovagokat, mert a teátrumban szúrós, kellemetlen szagot éreztek. A tűzoltók kiérkezésekor már mindenki biztonságban elhagyta az épületet. Az egységek méréseket végeztek, majd értesítették az illetékes szolgáltatót, akik megtették a szükséges intézkedéseket. A tűzoltók ezután már nem tudtak veszélyes gázt mérni a helyszínen.

Egy másik pécsi riasztás során három embert kellett kórházba szállítani szén-monoxid-mérgezés gyanújával. A lakók rosszullétre panaszkodtak, a katasztrófavédelmet a mentőszolgálat értesítette. A pécsi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az Alsóhavi utcai ingatlanban, ahol kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, így az eset tragédiával is végződhetett volna.