Címlap Baleset Meghalt a tra...

Meghalt a tragikus magyar buszbaleset egyik sérültje

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilencre emelkedett az M7-es autópályán történt szabadbattyáni buszbaleset áldozatainak a száma. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán számolt be a lesújtó hírről. Az írta, hogy egy hetes küzdelem után tegnap este elvesztették azt a súlyos sérüléseket szenvedő székesfehérvári lakost, aki az egyik önkormányzati vállalatnál dolgozott.

A pótolhatatlan veszteség súlyát nem tudjuk enyhíteni, de mind az önkormányzat, mind a vállalat minden lehetősége szerinti segítséget igyekszik megadni a hozzátartozók számára. Isten nyugosztalja polgárunkat

– írta a település első embere. Értesülések szerint egy negyvenes férfi az újabb áldozat.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, augusztus 17-én, vasárnap hajnalban átszakította a szalagkorlátot, majd egy felüljáró hídpillérének ütközött és árokba csapódott egy Horvátországból hazafelé tartó magyar turistákat szállító busz az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál, a Budapest felé vezető oldalon.

A buszon 56-an tartózkodtak összesen. A balesetben hét nő és egy férfi szinte azonnal meghalt, nyolcan súlyos, negyvenen pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást az ügyben.