Címlap Balhé A szolgákkal ...

A szolgákkal beszélhettek úgy, ahogy a pécsi polgármester szólt egy ellenzéki képviselőhöz, aki kérdezni merészelt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 10 másodperces kérdés, és az arra adandó nyílt és őszinte válasz helyett példátlanul méltatlan módon osztott ki egy ellenzéki képviselőt Pécs polgármestere és az egyik alpolgármester is. 

Már a Momentum is figyelmeztette Péterffy Attilát, hogy nem az alkalmazottaival, hanem választott képviselőkkel tárgyal a Városházán; lehet, hogy ezt jó sokszor el kell neki még ismételni. Legendásan félvállról szokott ugyanis „beszélni” az ellenzéki képviselőkkel, ezt már számos esetben, számos ellenzéki képviselő szóvá is tette nyilvánosan. Azonban az, ami a legutóbbi online „közgyűlésen” előadáson történt, egészen biztosan példátlan.

Egyszerű és fontos kérdésre odavetett válaszok

Csizmadia Péter, a fidesz frakcióvezetője azt próbálta igen udvariasan megtudni, hogy az előzetes tervekkel ellentétben miért vették le a napirendről, és miért nem tárgyalták a Pécsi Kommunikációs Központ új vezetőjének ügyét. Majd figyelmeztette a városvezetést, hogy kifuthatnak az időből. Ezt érte el vele:

Érdemes visszaidézni azt a pár percet, ami ehhez a méltatlan kitöréséhez vezetett a polgármesternek, igen tanulságos ugyanis. Időrendben mutatjuk tehát az eseményeket, ebben a rövid, pár perces videóban, amit INNEN tudtunk letölteni (a jelent 34:17-nél kezdődik). Különös villanása még ennek a városvezetési stílusnak Ruzsa Csaba elejtett félmondata is – az ellenzéki képviselő monológja alatt -, amiben az alpolgármester azon méltatlankodik, hogy

„Meddig kell ezt még hallgatnia?!”

Külön érdekessége a polgármester „indoklásának”, hogy

két nappal később már érdekes módon megfelelő szakaszba ért minden,

bármit is jelentsen ez, mert közleményben jelentette be Péterffy Attila, hogy ki fogja vezetni az önkormányzat médiacégét. Nagy meglepetés persze nem ért senkit, mert egy hónappal ezelőtt elsőként írtuk meg, ki lesz a befutó. Pont úgy, ahogy az önkormányzat kulturális holdingja vezetőjének esetében is, akiről már a „pályázat” kiírásakor megírtuk, hogy nyerni fog!