Címlap Balhé Alig adták át...

Alig adták át a Megyeri téri játszóteret, máris megrongálták a vandálok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március közepén adták át hivatalosan a Magasház helyén álló játszóteret és parkot, melyet régóta vártak a pécsi családok. Alig három hónap telt el azóta, a vandálok mindkét bejárat kilincseit letörték, ami egyrészt balesetveszélyes, másrészt kerítésmászásra kényszeríti a szülőket és a gyerekeket is.

– Meghökkentő látványt nyújt, amint egy szülő, a gyerekével a kerítésen próbál bemászni a játszótér területére, mert a kilincset egyszerűen nem tudják lenyomni – meséli olvasónk, akit csütörtökön hasonló látvány fogad, amint nyolc éves kislányával közelednek a Megyeri téri játszótérhez.

Mint mondja, lehet próbálkozni a kilincs lenyomásával – melyet mind a két kerítésajtón, mindkét oldalon letörtek a vandálok – de ennek jó eséllyel sérülés lesz a vége. Olvasónk kislányával is ez történt, addig próbálkozott bejutni a játszótérre, mígnem a letört kilincs éles csonkja felsértette a tenyerét.

– Az én kislányom már nagy, el sem tudom képzelni, mit szenvedhetnek a kisebb gyerekes szülők – mondja az édesapa, aki azt is hozzáteszi, hogy a szülők végig, míg ott voltak, panaszkodtak az áldatlan állapotokra.

Mi is, és az ismerőseink közül sokan járnak ide rendszeresen, imádjuk ezt a parkot. Nem értem, mi szükség van a rongálásra.