Címlap Balhé Beszólt az ön...

Beszólt az önkormányzati dolgozóknak, vagy nem szólt be a polgármester?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új városvezetés által életre hívott, de egyelőre a tervezett 12 helyett csak 4 fővel operáló Gazdaságfejlesztési Főosztályról alakult ki szócsata a pécsi Közgyűlésben, amikor is a vita hevében Pécs polgármestere sarkos (vagy legalábbis félreérthető) kijelentést tett. Azt mondta, hogy ők, a fideszes városvezetéssel ellentétben,

kompetens dolgozókat szeretnének alkalmazni a hivatalon belül is,

ez pedig időbe telik.

Ezzel a mondatával azonban Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető szerint Péterffy megsértette a szakembereket, akik keményen dolgoztak Pécsért az elmúlt években, aminek meg is lett az eredménye.

A vita odáig fajult, hogy végül megegyeztek abban, hogy megnézik a jegyzőkönyvet is, de Péterffy Attila megjegyezte, hogy biztosan nem kifogásolta az önkormányzati dolgozók kompetenciáját. Ám, ha mégis ilyet mondott, az butaság volt – közölte.

Mutatjuk az ominózus részt egy rövid videóban, ahol összevágtuk a lényeget.

Pár perccel később azonban Péterffy Attila meggondolhatta magát, illetve talán lecsillapodott benne a vita heve, mert már ezt mondta:

A teljes, nagyjából 20 perces jelenet a videón 2:52:18-tól nézhető vágatlanul.

Beszólt vagy nem szólt be a polgármester az önkormányzati dolgozóknak?