Címlap Balhé Célponttá vál...

Célponttá válhat Magyarország is? Az egyetlen kapu maradt a Nyugat felé a gáz miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A TEK folyamatosan monitorozza a magyar gázinfrastruktúra biztonságát, van, ahol a hadsereget vetik be - írja a Napi.hu.

Az Északi Áramlat ellen elkövetett feltételezett szabotázsakciók miatt Európa-szerte mindenhol növelték a kritikus infrastruktúrák biztonságát. Norvégiában már a hadsereget rendelték ki a fúrótornyokhoz. Magyarországon a Terrorelhárítási Központ folyamatosan monitorozza a gázrendszer biztonságát – tudta meg a lap.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, a szakértők szerint felrobbanthatták több ponton is – egyidőben – az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetékeket.

Forrás: MVM.hu

Magyarország most már az egész európai hálózat szempontjából kiemelt jelentőségűvé válhat: az orosz állami Gazprom szerdán közölte, egy elszámolási vita miatt leállíthatják az Ukrajnán keresztül Európába tartó gázexportot. Így lényegében

egyedül a Török Áramlat Magyarországon keresztülfutó balkáni ága lenne orosz gázbetáplálási pont.

A TEK arról is tájékoztatta a lapot, hogy egyelőre nem rendelkeznek olyan konkrét információval, amely alapján további fokozottabb védelmi intézkedések elrendelésére lenne szükség.

Forrás: MVM.hu