Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szándékosan gyújtotta fel Sanyi bácsi (85) azt a kertvárosi lakást, amit három éve bérelt a feleségével. A rendőrség menekülés közben kedd délután fogta el őket az ország másik felében. !!! FRISSÍTÉS: Pécs-Vasason lettek meg. 

Elmenekültek az az idős házaspár, miután a férj benzinnel fellocsolta, majd felgyújtotta lakását Pécsen. A 85 éves férfi és 76 éves felesége három éve bérelte egy kertvárosi családi ház első emeleti lakását.

A hétfő reggeli tűzzel kapcsolatban a rendőrség először nem gondolt szándékosságra, közleményük szerint a házaspár, K. Sándor és K. Sándorné hétfő reggel ismeretlen helyre távozott, azóta nem adtak életjelet magukról. A rendőrség azonnal körözést adott ki ellenük. Ennek egy nap múlva meg is lett az eredménye, kedden az ország másik felében elfogták őket.

A tűz a kétszintes családi ház emeletén csapott fel, majd az egyik szoba fel is robbant. Az egyik szomszéd hatalmas robajt hallott; amikor kiment az utcára akkor látta, hogy az egyik ablak tokostól kirobbant a helyéről. Egy másik szomszédnak volt annyi lélekjelenléte, hogy még a tűzoltók kiérkezése előtt az udvarban elzárta a gázfőcsapot, így megakadályozta az újabb robbanást.

– Már az oltás után mondták a nyomozók, hogy nem véletlenül történt a tűz – mondta lapunknak az egyik szemben lakó szomszéd, aki azt hallotta a tűzoltóktól, hogy a házaspár férfi tagja benzinnel locsolta fel mindhárom szobát, de csak az egyiket sikerült neki begyújtania, mert a hirtelen felcsapó lángok miatt menekülnie kellett.

A tűzoltóság hivatalosan még nem tud nyilatkozni a tűz okáról, mert a tűzvizsgalati eljárás folyamatban van – mondta lapunknak Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A házaspár saját autójával menekült el, a rendőrség körözést adott ki a jármű ellen is. Kedden reggel a polgárőrség drónjaival egy nagyobb erdős terület átvizsgálása közben a Pécs-Vasas mellett az erdőben megtalálták a keresett gépjárművet, és benne az idős házaspárt. Mint a megyei polgárőrség írta: rögtön hívták a mentőket, akik a házaspárt kórházba szállították.