Címlap Balhé Elhajolt Mell...

Elhajolt Mellár Tamás a válasz elől, hogy kapott-e szociális bérlakást kollégájának rokona

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció képviselője kedden újabb, kínosnak tűnő kérdéseket tett fel Péterffy Attilának. A képviselő arra kérdezett rá, hogy került-e egyebek mellett szociális bérlakás Mellár Tamás köréhez is?


– Polgármester úr a veszélyhelyzetben egy SZ.P. monogramú személynek juttatott szociális bérlakást saját hatáskörben.

SZ. P. AZONOS-E ANNAK A K. GÁBORNAK A KÖZELI ROKONÁVAL, AKI AZ ÖN 2019-ES POLGÁRMESTERI KAMPÁNYÁBAN MELLÁR TAMÁS KÖZELI MUNKATÁRSAKÉNT KIFEJEZETTEN AKTÍV SZEREPET TÖLTÖTT BE AZ ÖN MEGVÁLASZTÁSÁBAN?

– kérdezte Hencsei.

A Pécs Aktuál megtudta, hogy

az egyik monogram egy bizonyos Kisfali Gábort takarja, aki a pécsi MSZP egyik magas rangú tisztviselője, és a kampányban Mellár Tamás mellett is dolgozott. A másik monogram pedig a mamája, aki a gyanú szerint személyesen Péterffytől kaphatott szociális bérlakást,

a veszélyhelyzet ideje alatt, saját hatáskörben.


Mellár elhajolt

Lapunk megkereste Mellár Tamást. Az országgyűlési képviselő kérdésünkre azt válaszolta, hogy „neki nem volt és és most sincs sem közeli, sem távoli Sz. P. monogramú munkatársa. A pécsi szociális bérlakások elosztásánál nincs semmiféle döntéshozatali vagy véleményezési hatásköre és nem igazán érti, hogy kérdésünkkel miért kerestük meg őt„.

A kérdésünk azonban nem ez volt, és erre figyelmeztettük is a politikust. Mi ugyanis arra voltunk kíváncsiak, amit Hencsei is feszegetett, hogy milyen kapcsolatban van/volt K. Gáborral, vagyis Kisfalival? Erre azonban már nem érkezett válasz Mellár Tamástól.

A pécsi MSZP egyik közösségi oldalas posztja szerint pedig nem is olyan régen még közösen osztogatott virágot Mellár, a párt pécsi elnöke, Péterffy Attila polgármester és Kisfali is.

Szociális bérlakások haveroknak?

Egyre csak dagadni látszik a pécsi önkormányzati bérlakások kiosztása körüli anomáliákat sejtető és feszegető ügy, amelyet a baloldali Tiszta Kezek Frakció kezdett el szétszálazni. Ezek azért is érdekesek, mert – egyelőre legalábbis – az önkormányzati lakásgazdálkodás körül folyó nyomozás elméletileg nem ezeket a kérdéses eseteket érinti, hanem másokat – lapunk tudomása szerint.

Megint időt kért a polgármester

Péterffy Attila nem válaszolt Hencsei Zsolt kérdéseire kedden, hanem 15 napon belül írásban teszi meg majd ezt. Mint mondta „utánajár” a monogramoknak.

Múltkor is utánajárt a Nyőgéri Lajos köréhez kapcsolható bérlakások kiosztásának – amire szintén Hencsei kérdezett rá -, de nem jutott messzire:


A képviselő egyébként szóvá tette, hogy szerinte a Nyőgéri Lajos alpolgármester volt feleségére vonatkozó múltkori kérdését nem válaszolta meg kellő alapossággal Péterffy Attila, így abban az ügyben is további és pontos információkat vár a polgármestertől.

Amint azt megírtuk,

Péterffy Attila nem tudja, hogy saját alpolgármestere (és volt kampányfőnöke) körének intézett-e bérlakásokat ő maga, mert ő csak aláírta, amit elé tettek!

Vesztegetés: még mindig nyomoznak a pécsi lakásmutyi miatt

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Pécs Aktuálnak hivatalos forrásból megerősítették a napokban, hogy még mindig nem zárult le az a nyomozás, amelyet tavaly ősszel indítottak a különleges ügyészek a pécsi Polgármesteri Hivatalban vesztegetés miatt.

Friss hír, hogy hétfőn beadta felmondását a Lakáscsoport nemrégen kinevezett új vezetője:


Lapunknak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen megerősítették, még mindig tart a nyomozás, egyelőre gyanúsítotti kihallgatásokra sem került még sor. Ennél több információt viszont – „beleértve a tervezett eljárási cselekményekkel kapcsolatos információkat a büntetőeljárás eredményessége érdekében” – egyelőre nem közölhetett a különleges ügyészség.

Erről, vagyis hogy miért nyomozhatnak, ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

(Borítóképünk eredetije a pécsi MSZP nyilvános közösségi oldaláról származik, és illusztráció!)