Emblematikus szakemberek, vezetők távoznak önként a városi cégekből

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felmondási hullámról talán még korai lenne beszélni, de az biztos, hogy Pécs legfontosabb közszolgáltató cégeitől elkezdtek felállni a vezetők, mégpedig önként - értesült a Pécs Aktuál. Egyelőre a Biokom és a Tettye Forrásház érintett, de úgy tudjuk, más cégekben is elindult a mozgolódás.

A BIOKOM-ban dr. Kiss Tibor távozásával indult meg az “erjedés” – fogalmazott egy forrásunk.

A cégvezető 25 évig irányította a társaságot – városvezetés politikai színétől függetlenül, de jobbnak látta távozni az új városvezetés érkeztével. Végül hivatalosan közös megegyezéssel szüntették meg a munkaviszonyát.

Kiss Tibor azóta még lelkesebb oktatója a Pécsi Tudományegyetemnek, illetve a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tulajdonában álló Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársasághoz hívták, ahol kamatoztatja nem kevés tudását és tapasztalatát mint hulladékgazdálkodási főigazgató.

Bár az új városvezetés kinevezte Kiss Tibor helyére Genczler Istvánt, aki előtt szintén nem ismeretlen a cég, hiszen 20 évig dolgozott ott, de mindig csak másodhegedűsként.

A cégnél dolgozók elmondása alapján úgy tudjuk, hogy Kiss Tibor távozása után Zalayné Cseresznyés Tímea, üzemeltetési és beruházási igazgató volt az, aki a “hátán vitte” a céget mostanáig. Az igazgató ugyanis bejelentette távozását – értesült lapunk.

Szintén távozik a cégtől a Közfeladat koordinációs vezető, dr. Bokor Károly is.

Felállt a Tettye Forrásház vezetője is

Úgy tudjuk, és ezt forrásaink szintán megerősítették, hogy beadta a felmondását Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezérigazgatója is. Az országos hírű szakembert nem értük el, kollégái közül viszont néhányat igen. Ők azt mondták, nem érte őket váratlanul a döntés, aminek elsősorban szakmai okai vannak.

A szakember önként távozása nagyon komoly nehézségek elé állíthatja a Tettye Forrásházat, ugyanis ez az egyik olyan terület, ahová nem lehet “csak úgy” bárkit kinevezni, mert pontos jogszabály rögzíti a feltételeket és a szükséges végezttségeket, amelyekkel rendelkeznie kell a vezetőnek! Ilyen végezttséggel és tapasztalattal bíró szakemberek azonban alig vannak már az országban.

Más cégekben is felállhatnak

Úgy tudjuk, más önkormányzati cégekben is elindult a mozgolódás, ugyanis rendkívül elégedetlenek a vezetők. Az elégedetlenség legfontosabb oka pedig az – tudtuk meg több forrásból, hogy alig tudnak kommunikálni a tulajdonos önkormányzattal. Nem ők az egyetlenek azonban, akik ezt már szóvá tették.

Előző sztori

Sakkpartira hívtuk Bánusz Tamást, a rapid országos bajnokot

Következő sztori

Nem szabadulhat a gólyatábori erőszakoló fotós

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1