Címlap Balhé Ezért távolít...

Ezért távolítanák el a pécsi polgármestert a királycsinálói!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy azt a Pécs Aktuál részletesen is megírta: a pécsi polgármestert jelölő, őt a választáson indító Mindenki Pécsért Egyesület elhatárolódna a kezelhetetlenné vált és az ígéreteit nem betartó Péterffy Attilától úgy, hogy kizárnák soraikból. Döntöttek arról is, hogy megvonják a nevet azoktól az önkormányzati képviselőiktől, akik aláírták az egységes, nagy frakcióról szóló megállapodást, amelyről a Pécs Aktuál írt elsőként a napokban.

Bár Mellár Tamás részletesen is nyilatkozott lapunkak, szó szerint mutatjuk az egyesület közleményét is, mert van benne megdöbbentő rész.

„A Mindenki Pécsért Egyesület 2019-ben az önkormányzati választásokra készülve Péterffy Attila polgármesterjelölt úrral aláíratott egy nyilatkozatot, amelyben az aláíró vállalta, hogy a város érdekében, demokratikus módon, az átláthatóság teljes tiszteletben tartása mellett végzi a munkáját. A Mindenki Pécsért Egyesület értékelése szerint vállalásait a Polgármester Úr nem teljesítette elfogadható szinten.

A jelenleg az Egyesület színeiben, de önálló pártfrakcióként működő városházi képviselőcsoportok és

az Egyesület jelöltjeként megválasztott polgármester egy olyan megállapodást kötött, amely lehetővé teszi, hogy a 26 fős közgyűlés mindössze 12 fő támogatásával bármilyen kérdést eldöntsön. A létrejövő frakciószövetség ugyanis szigorú frakciófegyelemben működik, és a 18 fős frakciószövetség 12 tagjának támogatása esetén fegyelmi szankciókkal bünteti a frakciószövetség azon tagjait, akik a közgyűlésben az így elfogadott állásponttól eltérően szavaznak.

Ennek egyértelmű következménye, hogy akár a jelenlegi városvezetést támogató teljes pártfrakciók véleménye is figyelmen kívül hagyható a közgyűlési döntésekben.

Úgy gondoljuk, hogy a politikai támogatás egy demokráciában nem lehet kényszer eredménye. Az elmúlt évek országos és helyi politikája éppen azt bizonyítja, hogy

a demokrácia feláldozása a hatékonyság érdekében soha nem a közjó érdekeit szolgálja.

A Mindenki Pécsért Egyesület nem tehet mást, mint hogy ragaszkodik az általa megfogalmazott és követett elvekhez.

Ezért az Egyesület 2021. június 24-én rendezett éves közgyűlése kezdeményezte Péterffy Attila kizárását az Egyesületből, ugyanakkor az Egyesület többségi szavazással úgy döntött, hogy megvonja a Mindenki Pécsért Egyesület név használatát attól a 14 képviselőtőtől és képviselőcsoportjaiktól, akik elfogadták a pártfrakciószövetség új szabályzatát” – közölte a szervezet.