Címlap Balhé Gondnokát bán...

Gondnokát bántalmazta egy férfi a komlói városházán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Komlói Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a Komlói Polgármesteri Hivatalban gondnokát bántalmazta.

A vádhatóság szerint a vádlott cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alatt áll, jövedelmét hivatásos gondnoka kezelte, aki a kötelező kiadások után megmaradó pénzt hetente adta át a férfinak.

A férfi idén januárban azért kereste fel a Komlói Polgármesteri Hivatalt, hogy gondnokától átvegye költőpénzét.

A gondnok az egyik kiadó ablak mögött összekészítette a pénzt és átadta az ablak túloldalán álló vádlottnak. Közölte vele azt is, hogy ugyan 8300 forint járna neki, de elegendő váltópénz hiányában 8500 forintot ad és ezért a következő héten 8300 forintot fog kapni. A vádlott a pénz átvétele után minden előzmény nélkül benyúlt az ablakon és kezét ökölbe szorítva ráütött gondnoka fejére, közben szidalmazta őt. Ezután sietve eltávozott.

A sértett nő – aki közfeladatot ellátó személynek minősül – a vádlott bántalmazásától nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi ellen könnyű testi sértés és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás, utóbbiért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.