“Lekezelően” bánt a Tüke Busz a tömeg miatt panaszkodó pécsi utassal, majd kiderült, hogy tömeg volt

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasónk írásban panaszkodott a cégnél a zsúfolt buszok miatt, de nem arra a válaszra számított, amit kapott. 

Mint ahogy arról beszámoltunk, rengeteg ember buszozott egyszerre a minap Pécsen, hogy végre eljuthassanak a piacra. Egymás hegyén-hátán álltak, nemhogy másfél méterre egymástól. A cikkünket T. Bernadett is olvasta, aki megkereste lapunkat amiatt, mert szerinte amikor ő panaszkodott a tömött buszokra, akkor “lekezelően bántak vele” a cégnél.

“Pont az elmúlt hetekben váltottam levelet a Tüke Busz ZRT vel, a csökkentett járatszámok miatti tömött buszok miatt, és hogy az 1.5 méteres távolságot így nem lehet betartani. A levelemhez képet is küldtem nekik. Válaszuk szerintem nagyon lekezelő volt, és szerintük az utasok tehetnek arról, hogy nem tartják be a másfél méteres távolságot” – írta nekünk az asszony, aki elküldte a cég írásos válaszát is.

Ebből kiderül, hogy a Tüke Busznál valóban úgy vélték, nincsenek sokan a buszokon, ugyanakkor azt is elismerték, hogy

“a városi közlekedés sztohasztikus jellege miatt minden esetben megfelelő befogadóképességű autóbuszt indítani nem áll módunkban.”

Indokolt a kevés busz a cég szerint, majd jött az okítás

A Tüke Busz szerint indokolt a kevés buszjárat, mert “az alacsony utasszám, valamint bevételeink visszaesése megalapozottan alátámasztotta további járatszám csökkentését” – írták Bernadettnek. Majd megmagyarázták az asszonynak, hogy miről is szól szerintük a kormányrendelet valójában:

A168/2020 (IV.30) Kormányrendelet, amely a védelmi intézkedéseket foglalja magába, úgy fogalmaz, hogy: … ‘a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani.

A lehetőség szerint azt jelenti, hogy amennyiben mód van rá, egy opció, egy cél. Járatainkon nincsenek kiosztva a helyek ahol utazás során tartózkodni kell. Az utasok szabadon alakíthatják ki az egymáshoz való távolságot

– írta válaszlevelében a Tüke Busz.

Végül kitértek arra is, hogy szerintük az asszony panasza nem tartalmaz “tényadatot”:

“Ezen túlmenően felhívjuk figyelmét, hogy a bejelentés tényadatot nem tartalmaz, azt érdemben vizsgálni nem áll módunkban, valamint arra, hogy az Ön észrevételén kívül más hasonló megkeresés nem érkezett. Tájékoztatjuk továbbá, hogy Társaságunk ármegállapító hatósága a szolgáltatás megrendelője Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, tehát nem a Tüke Busz Zrt. határozza meg a menetjegek, bérletek árát” – közölték.

Bernadett szerint ez azért felháborító, mert állítása szerint ő ezt a fotót is becsatolta a panasza mellé, de akkor ez nem számít tényadatnak:

Fotó: olvasói kép

Erről a képről még azt írta nekünk az asszony, hogy kép jobboldalán lévő üres helyeken ők ültek, csak felálltak fotózni.

Ruzsa Csaba elismerte a tömeget

Ahogy arról a korábbi cikkünkben is beszámoltunk, az RTL is forgatott a tömegről, ebben a híradós anyagban pedig Pécs alpolgármestere is elismerte, hogy ez probléma.

Ruzsa Csaba azonban igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy “a járatsűrítések már elindultak és előreláthatólag május 25. környékén lesz egy nagyobb járatmódosítás”.

Előző sztori

“A kormány háborút indított az ellenzéki vezetésű városok ellen” Mellár Tamás szerint

Következő sztori

Közel 400 milliót “vett el” a PÉTÁV-tól az önkormányzat, a fele a “franciáké” lesz!