Emese, Sarolta

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel 400 milliót “vett el” a PÉTÁV-tól az önkormányzat, a fele a “franciáké” lesz!

Osztalék fizetésre kötelezte a céget a városvezetés, ebből viszont csak "alig" marad valami Pécsnek, a pénz legnagyobb része a "franciákhoz", vagyis a Pannon Hőerőmű Zrt-hez kerül. Az ellenzék szerint ez nagyon rossz lépés volt, akár még a cég működése is veszélybe kerülhet.

Hirdetés

A Pécs Aktuál korábban már érintette azt, hogy egyes önkormányzati cégeket osztalék fizetésre kötelezett az új városvezetés, és pont a közszolgáltatókat: a PÉTÁV-ot és a Tettye Forrásházat.

Az ellenzék ma közleményt juttatott el a szerkesztőségünknek, amelyben azért aggódnak, mert szerintük ezzel több százmilliós kárt is okozhat a városvezetés például a pécsi távfűtőnek.

Sarcolás apróért?

“A balliberális politikusok ismét hatalomra kerülve azonnal megkezdték a pécsi közműcégek megsarcolását, ahogy tették ezt korábban is” – közölte Csizmadia Péter, a pécsi fidesz frakcióvezetője és Vári Attila, önkormányzati képviselő, miután “ma lett számukra egyértelmű”, hogy 385 millió forintot von el osztalék címén az önkormányzat a cégtől.

“Ebből a közel 400 milliós tételből viszont csak 100 millió forint jut el ténylegesen az önkormányzathoz, 188 millió forint a francia kézben lévő kisebbségi tulajdonos Pannon Hőerőmű Zrt-hez kerül, további 97 millió forint pedig a Pécs Vagyonhasznosító Zrt.-hez a cég társasági szerződése alapján”

– hívják fel a figyelmet.

Vagyis Csizmadiáék azt állítják, hogy ennek a tetemes pénznek csak egy kis része maradhat a városnál, a legnagyobb rész a franciák zsebébe vándorol, illetve “egy kis apró” jut a szintén tulajdonos PVH-nak is. Ám nem csak ez a fő probléma az ellenzék szerint.

Veszélybe kerülhet a cég működése is?

“Az osztalékkivétellel a cég állami működési támogatása is veszélybe kerül, ami további 200 millió forint kiesést is okozhat akár a PÉTÁV számára” – közölték.

Tehát ez a 100 millió forint, akár 600 millió forintjába is kerülhet a társaságnak, ami elfogadhatatlan

– teszik hozzá.

“A pécsi lakosok rezsibefizetéseit már az első adandó alkalommal profitszerzésre használják fel, ahelyett, hogy ezt a többszáz millió forintot a szolgáltatás minőségének további javítására vagy éppen bérfejlesztésre fordítanák” – magyarázzák az ellenzéki képviselők, akik szerint

“ez a döntés kizárólag a kisebbségi tulajdonos érdekét szolgálja, a pécsiek érdekével viszont teljességgel ellentétes.”

Hirdetés

Előző sztori

"Lekezelően" bánt a Tüke Busz a tömeg miatt panaszkodó pécsi utassal, majd kiderült, hogy tömeg volt

Következő sztori

Késő este északon megélénkül az északi szél

Legutóbbiak innen: Gazdaság