Címlap Politika Fogyatékosoko...

Fogyatékosokon, civileken, közműcégek dolgozóin spórol a pécsi önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nehéz vajúdás után végül megszületett Pécs költségvetése, és legrosszabbul a fogyatékosok, a civilek és a város közműcégeinél dolgozók járnak – az ellenzék szerint.

A pécsi Fidesz frakcióvezetője, Csizmadia Péter felháborítónak tartja, hogy a városvezetés megfelezte a fogyatékosok támogatását, az elmúlt esztendőben a civil szervezeteknek nyújtott 76 millió forintos támogatás helyett csupán 13 milliót biztosít.

„Miközben az ellenzéki városvezetés is elismeri, hogy a pécsi közműcégeknél bérrendezésre lenne szükség a működést veszélyeztető elvándorlás megállítása érdekében, addig a költségvetésben 150 millió forint osztalék kivétele szerepel. Úgy tűnik, ebből kívánják fedezni azt a felelőtlen személyzeti politikát, amely Pécs polgárainak százmillió forint pluszkiadást okoz”

– mondta a frakcióvezető.

Elkeserítőnek tartja Csizmadia, hogy még olyan minimumot sem támogatott a többség, mint a nemzeti régiókért folytatott aláírásgyűjtés, amellyel a Demokratikus Koalíción kívül az összes párt egyetértett a parlamentben.

„Gyurcsány Ferenc pécsi látogatásakor elmondta, semmit nem szabad elfogadni a kormánytól. Ez a szemlélet oda vezet, hogy

a Pécsi Nemzeti Színház működése is veszélybe kerülhet, hiszen megállapodás hiányában a színház normális működéséhez szükséges pénz kétharmada hiányzik.

Érdekes, hogy a város érdekében a szegediek meg tudtak állapodni. A pécsiek egyszer már keserűen tapasztalhatták, hová vezet, amikor a városvezetés csak azzal törődik, miből vehet ki pénzt” – mondta a frakcióvezető.

(via Magyar Hírlap)