Címlap Balhé Lemondott az ...

Lemondott az LMP-s Kóbor József, távozik a városvezetői szövetségből a Zöld Párt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy néz ki, hogy már nemcsak cégvezetők távoznak sorban a városvezetés mellől, hanem harcostársak és politikai szövetségesek is.

Vége a barátságnak – legalábbis lehet így értelmezni az LMP közleményét. A párt bejelentette: önként távozik Pécs zöld biztosi pozíciójából Kóbor József. A zöld párt tagját 2021-ben nevezte ki Péterffy Attila és vette be a városvezetői szövetségbe. (Az LMP a 2019-es választáskor nem támogatta Péterffyt, és ennek hangot is adtak akkor – a szerk.)


Az LMP azt írta, hogy

„az LMP-Magyarország Zöld Pártja baranyai szervezete elutasítja a Diána téri fák kivágását. Dr. Kóbor József LMP-s önkormányzati képviselő és Dr. Keresztes László Lóránt pécsi országgyűlési képviselő egyaránt levélben kérte a 2023. augusztus 4-én bejelentett munkavégzés alapjául szolgáló fakivágási engedély visszavonását, a projekt műszaki tartalmának módosítását, a piac egykori területén lévő fák megóvása érdekében. A városvezetés érdemi válasz helyett megkezdte a fák kivágását

– ismertették a nyilvánvalót. Hozzátették, emiatt „Kóbor József 2023. augusztus 9-én lemondott a városi zöld biztosi pozíciójáról”.

Péterffy Attila egyelőre nem kommentálta az LMP távozását a városvezetésből, de igazság szerint ennek különösebb jelentősége nincs is. Kóbor József és az LMP nemigen okozott meglepetéseket a baloldali városvezetésnek korábban, csatlakozásuk is inkább szimbolikusnak volt tekinthető, semmint érdeminek. A polgármester többsége bár tovább apadt ezzel a városi közgyűlésben, még így is biztosnak tekinthető.

Keressük Kóbor Józsefet, ha sikerül vele beszélnünk, arról beszámolunk.