Címlap Balhé Már dolgozik ...

Már dolgozik a veszélyes pécsi óvoda problémáján az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiköltöztethetik a gyerekeket a kertvárosi intézményből. Hogy erre pontosan mikor és milyen körülmények között kerülhet sor, azt egyelőre nem tudtuk meg. 

Féltik a gyerekeiket a szülők a kertvárosi Anikó utcai óvodában, mivel elképesztő állapotok uralkodnak az intézményben – írtuk meg tegnap.Bár kérdéseinkre egyáltalán nem reagáltak a városvezetés sajtós munkatársai, sikerült megtudnunk, hogy már dolgozik a probléma megoldásán az önkormányzat, az elmúlt napokban bejárást is tartottak a helyszínen. Úgy tudjuk forrásunktól, hogy

már készültek előzetes tervek is arra, hogy hová pakolják át a gyerekeket. Ha minden igaz, akkor az óvodával most szomszédos iskolaépület alsó szintjét fogják úgy átalakítani, hogy ott kényelmesen elférjenek a csoportok.

Hogy erre mikor kerülhet sor, azt nem sikerült megtudnunk, egyelőre ugyanis pénzt kell szereznie a városnak az átalakításokra, de már ezen is dolgoznak.

Az nagyon kérdéses, hogy az Anikó utcai óvoda épülete egyáltalán javítható-e, vagy észszerűbb lenne lebontani az egészet, és egy újat húzni a helyére. Ezt további vizsgálatok deríthetik ki, de az biztos, hogy az önkormányzat szerint is komoly problémák vannak az intézményben, ezért megértik a szülők aggodalmait.

Kaptunk olyan – egyelőre nem megerősített – híreket is, hogy az óvoda egyik dolgozója enyhébb áramütést szenvedett az intézményben a vizes falak és a nedves, beázott és feltehetően zárlatos konnektorok miatt.

Amint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta: petíciót szerveznek az Anikó utcai óvodába járó gyerekek szülei. A szülők keresték meg lapunkat, azt állítják:

ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK URALKODNAK AZ INTÉZMÉNYBEN, AZ ÖNKORMÁNYZAT PEDIG CSAK ÍGÉRGET ÉVEK ÓTA.

– El akarunk menni a polgármesterhez, vagy legalább eljuttatni a neki szánt petíciónkat, hogy végre történjen már valami. Veszélyben érezzük a gyermekeinket, és a kicsik is gyakran panaszkodnak otthon az óvodai állapotokra, pedig az óvónők mindent megtesznek, hogy ne érezzék a bajokat – mesélte lapunknak az egyik anyuka, aki hozzátette, gyakran dobnak össze ezt-azt az ovinak, de ennyi pénzt már nem tudnak és nem is akarnak összekalapozni, amennyibe az intézmény teljes javítása vagy felújítása kerülne.

A SZÜLŐK SZERINT RENDSZERESEN BEÁZIK AZ ÉPÜLET TETEJE, IDŐNKÉNT CSÖPÖG A GYEREKEKRE AZ ESŐVÍZ, MINDENHOL FOLYIK A VÍZ, MÉG A KONNEKTOROKBÓL IS, MOST PEDIG ATTÓL TARTANAK, HOGY RÁJUK SZAKAD A PLAFON.

(Borítóképünk illusztráció!)