Címlap Hírek A falból is f...

A falból is folyik a víz – Kiakadtak a szülők: veszélyben érzik a gyermekeiket az Anikó utcai óvodában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beázik a tető, le kell szedni újra az álmennyezeteket, esővíz csöpög a gyerekekre - sorolják a problémákat. Petícióval készülnek a polgármesternek, hogy tegyen végre valamit.

Petíciót szerveznek az Anikó utcai óvodába járó gyerekek szülei – tudta meg a Pécs Aktuál. A szülők keresték meg lapunkat, azt állítják:

megint áldatlan állapotok uralkodnak az intézményben, az önkormányzat pedig csak ígérget évek óta.

– El akarunk menni a polgármesterhez, vagy legalább eljuttatni a neki szánt petíciónkat, hogy végre történjen már valami. Veszélyben érezzük a gyermekeinket, és a kicsik is gyakran panaszkodnak otthon az óvodai állapotokra, pedig az óvónők mindent megtesznek, hogy ne érezzék a bajokat – mesélte lapunknak az egyik anyuka, aki hozzátette, gyakran dobnak össze ezt-azt az ovinak, de ennyi pénzt már nem tudnak és nem is akarnak összekalapozni, amennyibe az intézmény teljes javítása vagy felújítása kerülne.

A szülők szerint rendszeresen beázik az épület teteje, időnként csöpög a gyerekekre az esővíz, mindenhol folyik a víz, még a konnektorokból is, most pedig attól tartanak, hogy rájuk szakad a plafon.

– Már elkezdték leszedni az álmennyezeteket, valószínűleg szétrohadhattak a beázásoktól. Nem tudjuk. Az intézmény vezetője teljesen korrekt és segítőkész, de sajnáljuk szegényt, mert nem ő tehet arról, hogy nem ad pénzt a fenntartó a javításra – mesélte a nő, akinek gyermeke éppen középsős most.

Lapunk több forrással is beszélt, és megerősítették a szülők panaszait.

Az intézményben körvonalazódik egy megoldási javaslat is – tudtuk meg. Átköltöznének a szomszédos iskola alsó szintjére, amely jelenleg üres és egy minimális ráfordítással a teljes óvoda átmehetne oda. Így a gyerekek és a szokásos közösség is együtt tudna maradni, ameddig az önkormányat elvégzi a szükséges felújításokat az óvoda épületén.

A Pécs Aktuál megkeresi a pécsi önkormányzatot is, mert kíváncsiak vagyunk az ő álláspontjukra is, illetve arra, mikor és hogyan újítanák fel az óvodát. Amint reagálnak, megírjuk!