Címlap Balhé Megint fizete...

Megint fizetett hirdetésben szidalmazzák a Momentumot és a DK-s képviselőt Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igen egybites, szerzőnélküli, névtelen “cikk” jelent meg az MSZP kedvenc pécsi lapjában, amelyben a Momentumot és Bognár Szilvia DK-s politikust ekézik. Nem ez az első ilyen akció, és vélhetően nem is az utolsó: a névtelenül előadott vádaskodások és karaktergyilkossági kísérletek ugyanis a legkedveltebb módszerek egyikének számítanak abban a politikai közösségben.

Gyakran használják is, főleg, ha érvekkel nem igen tudják ellensúlyozni, megvédeni a városvezetés döntéseit, akkor marad a lejáratás.

Most ennek a szappanoperának egy újabb epizódját indította be az MSZP-hez közelálló pártlap és a baloldali városvezető frakció. Érdekessége ennek az akciónak, hogy már a botrányosra sikerült közgyűlés közben megjelent a “cikk”, azonnal a hirdetéssel együtt. Erre csatlakozott rá a Pécs Jövője, amely szintén meghirdette és ezzel tovább teríti a rémegyszerű szöveget.

Családi megbízás

A propagandaszöveg azért méltatlankodik, mert Bognár Szilvia és a Momentum pécsi képviselői is szóvá tették, hogy a városvezetés

  • indoklás nélkül,
  • önéletrajzokat – vagyis szakmai múltat – szándékosan eltitkolva (ezt Péterffy Attila nem csak elismerte, de “tollba is mondta” az újságíróknak)

nevezett ki az önkormányzati cégekbe felügyelőbizottsági tagokat, díjazással. Köztük az egyik DK-s képviselőnő – Siposné Bikali Éva (Pécs jövője-frakció) – férjét is, aki annyira jó káder, hogy rögtön két FEB-pozíciót is kaphatott. Róla van szó, aki esetleg nem ismerné:

Siposné Bikali Éva (jobbra) és férje, Sipos Csaba

Bognár Szilvia kijelentette, hogy nem ezt ígérték a választóknak 2019-ben, a Momentum pedig közölte: a baloldali frakciónak bocsánatot kellene kérnie azoktól a korábbi FEB-tagoktól, akik bár lelkiismeretes, szakmai munkát végeztek, most indoklás nélkül menesztik őket.

A botrányos ügyről ebben a cikkünkben írtunk egyébként részletesen, bemutatva videóban a méltatlanul személyeskedő vitát is. Ennek során úgy egymásnak estek a 2019-ben győztes pártok képviselői, hogy a Fidesznek szót sem kellett kérnie gyakorlatilag, csak kértek egy kávét, miközben a baloldali képviselők szétverték egymást verbálisan.