Címlap Balhé Összefirkáltá...

Összefirkálták a várostáblát az éjjel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasónk fotói szerint hétfőre virradó éjjel ismeretlenek a „pride” feliratot fújták, illetve ragasztották fel egy molinóval az elhíresült Pécs táblára a város határában. Így azon a „Pécs pride” szöveg volt olvasható.

Olvasónk szerint ez „biztosan provokáció”, de hogy melyik oldal provokált, abban már nem volt biztos.

„Vagy egy hülye reklámról van szó a hétvégi felvonulás miatt; vagy tiltakozásról, mindenesetre eléggé furcsán festett a felirat”

– írta nekünk a képek mellé.

Mi hétfő délelőtt már nem találtuk ott a feliratot, azt azóta eltávolították.

Mint az közismert, ma kezdődött az egyhetes emberjogi fesztivál Pécsett, amelynek csúcspontja, záró- és fő eseménye az I. Pécs Pride felvonulás lesz szombaton. Ez a téma igencsak megosztja a pécsieket, akiknek a többsége azonban elutasítja a rendezvényt. Azt ennek ellenére megtartják a szervezők, ugyanis érvényes engedélyekkel rendelkeznek: zavartalanul vonulhatnak fel a belvárosban – szinte soha nem látott biztosítások és lezárások közepette.

A szervezők lapunknak azt mondták, jó hírnek tartják, hogy tízből csak hatan utasították el a felvonulás ötletét.

A Fidesz-KDNP- és az Összefogás Pécsért Egyesület-frakcióinak tagjai – a Pécs Pride elutasítottsága miatt – azt kérték a városvezetéstől, hogy az önkormányzat rendkívüli ülésén hozott határozatában

szólítsa fel a Pécs Pride szervezőit a rendezvény lemondására,

erre a pécsi önkormányzat szerint nincs jogi lehetőségük. Amennyiben ilyen határozatot fogadnának el ugyanis a városi közgyűlés, azzal az Alaptörvényt sértenék meg – magyarázták.