Címlap Balhé Póráz nélküli...

Póráz nélküli kutya támadt egy másikra Kertvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A 2,5 éves Koda volt az áldozat

– Egy másik gazda felelőtlensége miatt altatni és kezelni kell a kutyámat – mondta lapunknak az a fiatal nő, akinek kedvencét péntek kora este Kertvárosban támadta meg egy másik kutya. A póráz nélkül sétáló eb minden előzmény nélkül rontott a 2,5 éves, iskolát végzett, nevelt golden retrieverre.

– A Pécs Pláza felé sétáltunk, amikor az ott található boltot elhagyva jött velünk szembe egy férfi és staffordshire terrier jellegű kutyája. Az állat odafutott az én kutyámhoz, szembeállt vele, majd pillanatok alatt nekiugrott – mesélte a történtek hatása alatt a fiatal lány.

„Póráz nélkül volt a kutya, gazdája 2-3 méterrel mögötte sétált”

A fiatal nő elmondása szerint először még a támadó kutyát egy üvöltéssel le tudta választani a sajátjáról, ám amikor tovább akartak állni, a megvadult kutya újra nekiugrott a pórázon sétáló társának.

– Ekkor már én is elestem és ott vergődtem a két kutya mellett. A megvadult állat gazdája csak ekkor lépett oda hozzánk. Szerencsémre a kutya nem vette észre, hogy én is a földön vagyok. Mondhatni ez volt a szerencsém – emlékszik vissza a történtekre a nő.

Másnapra a golden retriever háta bedagadt

– A támadást követően nem vettem észre külsérelmi nyomot a kutyán, viszont másnapra Koda háta teljesen bedagadt, így mentünk is az orvoshoz, aki megkezdte a kezelését. Holnap elaltatják, hogy fel tudják vágni a hátát és ki tudják tisztítani a sebet – mesélte a golden retriever gazdája.

A helyszínre nem hívtak rendőrt és feljelentést sem tett a megtámadott állat gazdája. Történetét azért szerette volna elmesélni, mert rendkívül aggályosnak tartja, hogy még mindig vannak olyan állattartók, akik póráz nélkül, szabadon engedik kutyájukat egy olyan helyen, ahol azt nem szabadna.

Korábban írtuk: