Címlap Balhé Romokban heve...

Romokban hever a pécsiek pénze, szó szerint – mutatta meg Csizmadia Péter!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajátos bejáráson magyarázta el az ellenzék vezetője a városvezetés "üzleti modelljét", amelyben csak egy belső kör jár jól, mindenki más veszít szerinte.

Szó szerint romokban hever a pécsiek vagyona, hitelből, százmilliókért vásárol ugyanis romokat a pécsi városvezetés, amit még 25 év múlva is fizetni fogunk

– jelentette be Csizmadia Péter, aki a volt Mandulás Kempingben fedte fel Péterffy Attiláék sajátos üzleti modelljét.

Eszerint – ecsetelte az ellenzék frakcióvezetője -,

azt, amit tizenévekkel ezelőtt a szocialista városvezetés kijátszott a haveroknak, mint például a Mandulás Kemping területét, vagy éppen az Áper Laktanyát, most visszavásároltatják a pécsiek pénzén. Emellett a városvezetés még milliárdos lehetőséghez is juttatja eközben a baráti kört. Ennek a szemétdombnak az eltakarítása önmagában több százmilliós tétel

– mutatott körbe a területen a frakcióvezető.

– A fideszes városvezetés vigyázott a pécsiek vagyonára, most azonban szabadon üzletelhet ugyanaz a kör, amely ezt a romhalmazt sózta Pécsre, míg ők egy több milliárdos haszonnal kecsegtető területhez jutottak, extra lehetőségekkel – magyarázta Csizmadia a volt Bőrklinika-Mandulás Kemping telekcserére utalva, amely miatt már a rendőrség is nyomozást indított.


Csizmadia szerint a mostani városvezetés prédaként tekint Pécsre.

„Olyan prédára, ami szabadon fosztogatható, és amiben semmi más nem számít, mint az, hogy a haveri körök jól járjanak, és a pécsiek kárára gazgagodjanak. Sajnálom, hogy három év alatt ide jutott a város”

– magyarázta Csizmadia Péter.

A frakcióvezető hangsúlyozta, eddig már 16 milliárdos hitelt kell visszafizetnie majd Pécsnek, ekkora adósságba verte ugyanis a várost a baloldal, de attól tart, hogy ez a következő másfél évben – ennyi van vissza még ebből az önkormányzati ciklusból -, fel fog menni 40-50 milliárdra is.

– Itt az idő, hogy mindenki ráébredjen arra, mi folyik a háttérben, mi az, ami a szálakat mozgatja, és mi az, aminek megálljt kell parancsolni jövőre a választáson.

Meg kell állítani a baloldal pécsi ámokfutását, véget kell vetni, hogy megkárosítják a pécsieket, mert a pécsiek most csak veszítenek, míg a városvezetés holdudvara gazdagodik

– mondta végül Csizmadia.