Tízezren tiltakoznak a Vásárcsarnok tervezett bezárása ellen

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vagyis ennyi aláírást akarnak bagyűjteni a kofák. 7500 már megvan! Küldöttgyűlést tartottak a Vásárcsarnok árusai kedden, a cél közös: nem akarják, hogy egy-másfél évre bezárja az önkormányzat a Csarnokot, miközben az új még el sem készült.

Alakul a botrány: új Vásárcsarnok még nincs, a régit bezárják. Egy évre be kellene zárni a pécsi Vásárcsarnokot, de a jelenlegi városvezetés egyelőre azt sem tudja megmondani, hogy az ott árusító termelők milyen átmeneti helyre kerülnek – ébredtek rá a csarnok árusai és a vásárlók – írtuk meg pár napja, videókat is készítettünk a csarnokban. Most azonban újabb híreink vannak!

Küldöttgyűlést tartottak ma az árusok a Vásárcsarnokban és elhatározták, hogy tízezer aláírást gyűjtenek össze, hogy ne zárja be a Vásárcsarnokot addig az önkormányzat, ameddig nem épül meg az új és nem tudnak átköltözni. Ebben egyeztek meg ugyanis az előző városvezetéssel.

Eddig 7500 aláírás jöhetett össze – tippeltek a kofák, árusok, mert még nem számolták össze az újabb adagot.

Amikor meglesz a tízezer tiltakozó aláírás, akkor tárgyalni hívják a városvezetést – tudta meg a Pécs Aktuál. Ez egyébként kölcsönös vágynak tűnik, az önkormányzat korábban azt közölte, ők is tárgyalni szeretnének még az ügyben.

Hogy miért kellene bezárni a Vásárcsarnokot jövőre, azt ebben a cikkünkben írtuk meg részletesen:

Nem egyszerű helyzetről van szó: ha ugyanis a régi Vásárcsarnokot nem zárják be, akkor Pécs elbukhat egy 800 milliós pályázatot, hacsak azt nem sikerül időben kitolni. Ez utóbbi egyébként nem teljesen lehetetlen – információink szerint, de nagyon komoly támogatásra, kompromisszumra lenne hozzá szükség.

Előző sztori

Már a héten cseng a kassza Pécsett: érkezik az államtól az 1,9 milliárdos kulturális támogatás

Következő sztori

Egy angyali kislány édesanyja, aki esténként “élőhalottá változik”

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1