Címlap Balhé Totális kamun...

Totális kamunak néz ki az MSZP videójában nyilatkozó „mentősnő” sztorija a meghalt betegekről

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem is mentős - erősítette meg az Országos Mentőszolgálat. Nem ez lenne az első eset, hogy a baloldali párt hamisított videóval jelentkezik. Legutóbb a HVG főszerkesztője bukott bele egy ilyen ügybe.

Nagy erőkkel terjed vasárnap óta az az MSZP-s videó, amit a párt töltött fel a közösségi oldalára, majd a „pártlap”, a Hírklikk is elkezdett teríteni. (Az azt a lapot kiadó cég adja ki a PécsiSTOP-ot is). A videóban nyilatkozó „mentősnő” szerint a kórházkiürítések idején 10 hazaküldött betege közül 9 meghalt napokon belül.

Erről van szó:

https://www.facebook.com/mszpfb/videos/757595924775409/

A Népszava pécsi újságírója is terítette az első ránézésre is necces anyagot, igaz, azért melléírta, hogy „ha igaz..”. A videót eddig több mint 150 ezren látták.

Teljes kamu az egész

Most kiderült, totális kamu az egész, legalábbis, ha hinni lehet az Országos Mentőszolgálatnak. Szerintük ugyanis a mentőtisztként bemutatott nő nem is mentős:

https://www.facebook.com/orszagosmentok/posts/3277690528908643

Azt írják, hogy

„felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem.

Az MSZP-nek van rutinja ebben

Nem ez lenne az első eset, hogy az MSZP hamis videóval jelentkezik. Legutóbb egy bajai – szavazatszámlálós – esetről derült ki, hogy kamu és megrendezett: akkor a HVG főszerkesztője le is mondott, miután elsőként tálalta a hamis hírt.

UPDATE: Az MSZP-s Korózs Lajos eltávolította a videót az oldaláról

A párt azt írta közleményben, hogy

Korózs Lajos az MSZP vasárnapi videójában egy olyan,

szabad idejében önkéntes ápolói munkát végző hölggyel beszélgetett,

aki a kórházból kirakott embereknek próbált segítséget nyújtani, de tíz betegéből kilenc így is elhunyt a felelőtlen kormányzati intézkedés miatt.

A videóban nyilatkozó hölgy mentősként dolgozik egy magánszolgáltatónál. Egy olyan cégnél, amely már az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt is hosszú évek óta együttműködött az Országos Mentőszolgálattal.

Sőt a koronavírus elleni harcban a napi munkájukat az OMSZ koordinálja. Maga a mentőszolgálat is elismeri, hogy a betegszállítók is részt vállalnak és segítik az OMSZ életmentő munkáját. Így az érintett hölgy is.

Az MSZP közleményére egyelőre nem reagált hivatalosan az OMSZ; és az érintett cég sem erősítette meg a nyilatkozó asszony személyazonosságát.

FRISSÍTÉS: A Samaritanus Mentőszolgálat is cáfolja, hogy náluk dolgozna a nő

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4488452884513629&id=271486536210306

Az ATV behívta hétfő este a nőt és az MSZP-s politikust is. Az asszony nem volt hajlandó elárulni, hogy hol dolgozik, mert „erre nem kapott engedélyt”.

Korózs Lajos pedig azt mondta, a videóval semmi baj nincs, de azt azért törölték végül, mert nem akarták az OMSZ-t megsérteni. Arra a kérdésre, hogy akkor ő miért éppen a mentőszolgálat előtt kamerázott, azt mondta, hogy nem operatőr, nem tudja hogyan kell megkomponálni egy képet.