Az SMA-beteg Zsombiért futottak a baranyai tűzoltók, összefogtak a lánglovagok

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jótékony céllal futottak a baranyai tűzoltók. Egy beteg kisfiúnak, Zsombinak gyűjtöttek, aki Zentéhez hasonlóan, gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA 1) szenved. Az országban több tucatnyian, Baranyában több mint húszan csatlakoztak a meneteléshez. 

Fotó: Sárkány Sándor

Bevetési védőruhában futottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelem tűzoltói azért, hogy ezzel segíthessék az SMA-beteg Zsombi gyógyulását.

– Az ország számos épületében volt futás, mi a laktanyát másztuk meg kétszer – mondta Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A cél az volt, hogy a nevezési díjból befolyt összeget Zsombi kezelésére tudják majd fordítani.

Zsombiért egy ország fogott össze

A kisfiúnál 4-5 hónapos kora körül jelentkeztek a tünetek. A szívbetegséggel küzdő Zsombit meg is műtötték a szívével 5 hónapos korban. Ezután derült ki, hogy SMA-s. Zsombi szíve miatt nem kezdhették el azonnal a terápiákat, tornákat.

A most 10 hónapos kisfiún a 700 millió forintba kerülő Zolgensma-terápia segíthet.

Plüssök lepték el a városokat

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy bár Zsombi és szülei nem Pécsett élnek, városunkban is megjelentek a plüssök, amik a kisfiú gyógyulása miatt kerültek az utcára.

Hirdetés
Előző sztori

Palacsintasütővel, húsklopfolóval verte anyját, majd késeket, vaskampót szúrt bele

Következő sztori

“Kiszorítaná” Lázár János az olyan multikat, mint az Aldi, a Lidl vagy a Spar!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1