Címlap Baranya Észrevettétek...

Észrevettétek? Bezárt Pécs egyik legrégebbi újságosbódéja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bezárt Pécs egyik legrégebbi újságosbódéja a Széchenyi téren, ezzel végleg megszűntek a belvárosban az újságárusító pavilonok. Fénykorukat a '80-as években élték, akkor több mint 50 ilyen pavilon állt a városban.

Tele volt Pécs újságárusokkal

Volt idő, amikor három újságosbódé állt a Széchenyi téren,

de csak egy húzta ilyen sokáig. Társai már évekkel ezelőtt lehúzták a rolót. Volt belőlük a Búza, a Kossuth és a Kórház téren, valamint a Zsolnay szobornál is.

Pedig ezek a bódék voltak korábban a „pletyka központok”, itt mindig meg lehetett valamit tudni arról is, amit a sajtó nem írt meg. Volt, amikor egy új bódé annyira felizgatta a pécsieket, hogy még

a híradó is foglalkozott vele.

Az újságos bódék 2013-tól kezdtek hanyatlani, amikor már csak dohányboltok árulhattak cigarettát. Nyomtatott sajtóhoz ma már csak dohányboltban, bevásárlóközpontban vagy benzinkútnál juthatunk hozzá. A korábban minden forgalmasabb helyen megtalálható újságos pavilonok többségét már elszállították.

Jelenleg 10 darab lehet a városban, ezek üresen várják sorsukat.

Már ki sem nyitnak a Konzumnál

Annyira megcsappant a nyomtatott újságok iránti érdeklődés, hogy már nem éri meg kizárólag újságos pavilont fenntartani Pécsen.

A heti és havilapokat még keresik, de napilapokból már csak egy-két darabot lehet eladni.

2018 áprilisa óta a megyei napilapok csaknem 100 ezer olvasót veszíttetek el.

A lapunknak nyilatkozó dohányboltos azt mondja: az internet térhódításával, az online olvasható lapok terjedésével egyre kevesebb újságot vesznek az emberek. Ő ma feleannyi lapot tud eladni, mint három évvel ezelőtt.