Címlap Politika Újra a régi j...

Újra a régi jegyző ül a mohácsi Városházán: visszahívták, kinevezték

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csorbai Ferenc váratlan hirtelenséggel kirúgta, de miután elveszítette a választásokat, az új polgármester visszahívta Kovács Mirellát.

Hirtelen, minden előzetes jel nélkül menesztette Mohács jegyzőjét az akkor még időközi választás elé néző „ügyvezető” polgármester. Hivatalosan nem árulta el, miért rúgta ki Kovács Mirellát, de a felmondás okának a „méltatlanságot” jelölte meg Csorbai Ferenc. A helyi fideszesek szerint több, mint aggasztó, hogy egy évtizedekig közmegelégedesére dolgozó szakembert bocsátott el a polgármester, akit ráadásul még ki is tüntetett.

Csorbai Ferenc látványosan, hangos kommunikációs aktivitás mellett rúgta ki a város jegyzőjét, majd feljelentést is tett. Az ex-polgármester úgy nyilatkozott a leváltást okozó döntésről akkoriban, mintha az meglepte volna és semmiről se tudna.  Viszont a volt jegyző szerint az összes olyan porgramot és szerződést aláírta a polgármester, amely miatt feljelentést tett ellene. „Csorbai politikai akciót hajt végre, így szeretné befolyásolni a választókat” – állította korábban lapunknak adott nyilatkozatában Kovács Mirella.

Újra ő jegyző

Mohács új polgármestere, a fideszes Pávkovics Gábor most azt közölte, hogy újra Kovács Mirella a jegyző.

„Az igazság az, hogy a Jegyző Asszony ellen a mai napig nem folyik nyomozás, vagy büntető eljárás. A Pécsi Törvényszéken a 2020. október 30-án tartott tárgyalás alkalmával a bíróság a jegyzői jogviszony Csorbai Ferenc által történt megszűntetésének jogellenességét, illetve annak a joggal való visszaélés tilalmába ütközését bizonyítottnak látta!

Annak érdekében, hogy a jegyzői jogviszony-és ezzel együtt a Mohácsi Polgármesteri Hivatal működésének rendje – haladéktalanul helyreálljon (azaz indokolatlan és ésszerűtlen időhúzás nélkül), a munkáltató (azaz a Mohácsi Polgármesteri Hivatal) és jegyző asszony között egyezség megkötésére került sor, amelyet a Törvényszék a tárgyalás alkalmával jogerős döntésével jóváhagyott!

Örömmel jelenthetem be, hogy Dr. Kovács Mirella a héten már megkezdte a munkát és a tőle megszokott precizitással és lelkiismeretességgel vette kézbe városunk ügyeit – közölte Pávkovics.