Címlap Baranya Csoda Kertvár...

Csoda Kertvárosban! Kutyasétáltatás közben hagyta el telefonját Noémi, de az interneten pár órán belül meg is találta

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon aprócska, de mégis példaértékű dolog történt a napokban Kertvárosban! Elhagytak egy telefont, de szinte egyszerre mozdult meg az internet népe, hogy segítsen megtalálni a tulajdonosát. És a történet happy enddel zárult.

Tóth Noémi kutyasétáltatás közben csúsztatta rossz helyre mobilját, de csak négy órával később tűnt fel neki, hogy nincs meg a készülék.

– Azonnal lementem a ház elé keresni, de nem sok reményt fűztem már hozzá. Miután nem találtam meg, arra gondoltam, hogy írok az egyik pécsi Facebook-csoportba, hátha valaki eltette – mesélte Noémi..

Egy perc se telt el, már többen is jelezték, hogy megvan!

Noémi iPhone 7 Plus telefonját egy hölgy találta meg és ugyanebben a csoportban jelezte is.

A mai világban ritkán fordul elő, hogy elvesztett tárgyak ilyen gyorsan, és így megkerülnek. Ezen nagyon meglepődtem. Mindemellett jólesett az is, hogy az emberek jóindulatúak és segíteni akartak

– tette hozzá Noémi.

De! Többen is le akartak csapni a telóra

Noémi elmondta, hogy a telefon megtalálójánál többen is jelentkeztek az iPhonért, de a hölgy ki tudta szűrni az illetékteleneket. Ebben nagy valószínűséggel a készülék háttérképe volt segítségére.

Nagyon örülök, hogy meglett végül a telefon. Nagyon hasznosak tudnak lenni ezek a Facebook-csoportok.

Tóth Noémi

A Facebook-csoport neve: Pécsen hallottam.