//

„Csorbai az üzlettársával beszél meg mindent: mintha a város a saját vállalkozásuk lenne!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
//

"Csorbai Ferenc tíz hónapig kizárólag a saját érdekeit tartotta szem előtt, még a védekezéskor is a saját üzlettársát nevezte ki alpolgármesternek" - mondta az MSZP volt elnöke, aki szerint komoly gond Mohácson "a rengeteg 'szakértő' fizetése, ami a városnak sok pénzébe került. 

A Koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet indokolttá tette még egy alpolgármester megválasztását! Bognár Sándor elfogadta a felkérésemet” – jelentette be márciusban Mohács polgármestere. Bognár azonban Csorbai üzlettársa több cégben is, kiterjedt céghálózattal rendelkezik ugyanis a város újrázni akaró vezetője:

A városi MSZP napokban leköszönt elnöke, Király András a Mandinernek azt mondta, hogy

a polgármester az üzlettársával beszél meg mindent: mintha a város a saját vállalkozásuk lenne! Nem fogadott el tanácsot azoktól az emberektől, akik a hivatalban dolgoznak évek óta. A legnagyobb hiba a rengeteg »szakértő« fizetése volt, ami a városnak sok pénzébe került. Csorbai Ferenc tíz hónapig kizárólag a saját érdekeit tartotta szem előtt, még a védekezéskor is a saját üzlettársát nevezte ki alpolgármesternek!

Ömlött a pénz kifelé a járvány alatt

Míg például a Mohácsnál jóval nagyobb Komlón mindössze 12,5 millió forintot költöttek a COVID-járvány elleni védekezésre, addig Mohácson 40 milliót – magyarázta a lapnak egy önkormányzati képviselő, aki szerint Mohácson

“ömlött a pénz: ügyvédi díjak, szakértői díjak, kampánycsapat-díjak – magyarul elkezdték a pénzcsapokat kinyitni.

A kilincset se találta: Szekó munkájából avatott

Csorbai Ferenc ellenzőinek az a véleménye, hogy a polgármester “még a kilincset is kereste, nem tudta, mi merre van a Polgármesteri Hivatalban.

A Szekó József által megnyert pályázatok befejező projektjeit adogatta át, majd  külső segítséggel és tanácsadókkal körülbástyázva magát elkezdte a kampányát építeni, amihez fölvett plusz embereket és ezt a kampányt a COVID kapcsán gyönyörűen ki is szélesítette. Önálló eredményt nem tud felmutatni: frázisokat pufogtat, és nincs egy határozott, szilárd városképe.

Akadnak távoli víziói egy leendő ipari parkkal kapcsolatban, de hogy a város miképpen működjön, milyen fejlesztések legyenek, hogy nézzen ki tíz év múlva. Fogalma nincs.” – hangoztatják.

Bíróságra mehet Csorbai, mert rágalmazta a volt jegyzőt

Könnyen lehet, hogy Csorbai Ferenc a bíróságon köthet ki azért, mert nyilvánosan rágalmazta a volt jegyzőt is (azután, hogy kitüntette). Kovács Mirella ugyanis helyreigazítást kezdeményezett azoknál a politikailag motvilát lapoknál, amelyek komoly hazugságokat jelentettek meg vele kapcsolatban. Ezekről már mi is írtunk korábban:

Vasárnap választás: megbocsátottak-e Csorbainak?

Vasárnap időközi választás lesz Mohácson, ahol Csorbai Ferenc újra ringbe száll, de ezúttal lesznek rajta kívül más jelöltek is: Pávkovics Gábor a jobboldal jelöltje és Bernáth Csilla, a Mi Hazánk jelöltje is megméretteti magát.

Csorbai Ferenc “menekül” az MSZP logó elől, még a pártból is látványosan kilépett, hogy inkább egy civil szervezet logóját tűzhesse a zászlóra. Hogy megbocsátották-e neki a mohácsiak, amiért nem éppen fer versenyben csücsült bele a polgármesteri székbe, az vasárnap kiderül. Ha igen és megbocsátották, akkor viszont könnyen elképzelhető, hogy Puch László vonzáskörzete jelentősen kibővülhet Baranyában – persze csak akkor, ha veje is úgy akarja.

Előző sztori

Elköltöznek Pécsről az állatkert vörös varijai

Következő sztori

Két autó ütközött Kertvárosban