Címlap Baranya Cuki patkányk...

Cuki patkánykölykök születtek a Vince utcában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem oldódott meg a Vince utcai patkány probléma, hiába tisztíttatta ki az önkormányzat az érintett épület pincéjét. A patkányok már szaporodni kezdtek a szomszédos épületekben, a napokban pedig megszülettek a kicsik is.

 

Kilenc patkánykönyök született a napokban az egyik Vince utcai társasház kertiszerszám tarolójában

Anyjuk egy összegyűrt műanyag zacskóban adott életet a rózsaszín kicsiknek, amelyek még kopaszok és szemük sem nyílt ki, hosszuk 4-5 centiméteres. Az anyjuk egyelőre nem mozdul mellőlük, akinek éjjelente apjuk visz táplálékot.

Sötétben szoktak átmászni a szomszédból, ahol az önkormányzati lakásokban mérhetetlen szemét és kosz van. Hiába vitték el a szemetet a pincéből, a lakásokat nem pucolták ki és az udvar sem fertőtlenítettek.

Nagyon ravaszak ezek a patkányok, a fém fogót már elkerülik, viszont a ragacsos csapdából nem menekülnek, csak az a baj, hogy utána lapáttal kell agyoncsapni őket – mondta a  Pécs Aktuálnak az egyik elkeseredett szomszéd, aki az önkormányzatnak újra bejelenttette a patkány inváziót.

Október elején Biokom Nonprofit Kft.-nek több mint fél millió forintjába került a takarítás Vince utcai házban, amit a patkányok elszaporodása miatt kellett kipucolni. Akkor 50 köbméter szemét került elő, megtöltöttek 5 darab 10 köbméteres konténert.