A korababákra figyel a világ november 17-én

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 17-e a koraszülöttek világnapja. A Dél-dunántúli Régióban a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány működteti a Koraszülött Mentőszolgálatot, illetve a Koraszülött Mentor Programot.

Hazánkban minden tizedik baba koraszülöttként jön világra.

Ez a nap a koraszülöttek és családjaik megsegítésére hívja fel a figyelmet.

A pécsi székhelyű Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 2004 novemberében hozta létre a Koraszülött Mentőszolgálatot, mely a Dél-Dunántúlon kizárólagos hatáskörrel végzi a koraszülött és beteg újszülöttek sürgősségi ellátását és szállítását. A honlapjukon azt írják, eddig

több mint 9500 babát mentettek meg.

A kicsikre később is figyelnek, hiszen immár három éve működtetik a Koraszülött Mentor Programot. Ennek célja, hogy segítséget kapjanak a korababák szülei gyermekük fejlesztésében.

A koraszülött világnap színe a lila,

mely tiszteletére hagyományosan, hazánk több épülete lilába borul. A koraszulott.com idén “Színezzük lilára az országot!” elnevezéssel akciót hirdetett, melyhez kapcsolódott a pécsi TV-torony is, amely kedd este lila díszkivilágítást kap. Emellett a közösségeket, cégeket is arra biztatják, öltözzenek lilába, illetve dekorálják ezzel a színnel környezetüket!

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Cuki patkánykölykök születtek a Vince utcában

Következő sztori

„Mennünk kell! Nem szabad megvárni, amíg nagyobb lesz a baj” – interjú egy önkéntessel

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1