Címlap Baleset Elaludt a doh...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Volt dolguk bőven az elmúlt hétvégén a baranyai tűzoltóknak, akiknek hat tűzesetet kellett felszámolniuk, emellett nyolc műszaki mentést is végrehajtottak – derült ki a katasztrófavédelem összesítéséből.

Többeknek kellett elköltözniük, miután lángok csaptak fel az otthonukban

Lakhatatlanná vált egy száz négyzetméteres családi ház szombat délután Cserdin, a Szőlőhegyen. A nappaliban levő fatüzelésű kandalló füst- és hőelvezető csöve felhevítette a födémet, az álmennyezetet és annak környezetét, vélhetően emiatt keletkezett a tűz. Az esethez a szigetvári és pécsi hivatásos, valamint a szentlőrinci és szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak, majd több irányból eloltották a lángokat. A nappali mennyezete beszakadt, emiatt a helyiség teljesen kiégett. Az ingatlan lakhatatlanná vált, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Elektromos zárlat okozhatott tüzet szombat délután Zókon, egy Arany János utcai családi házban. Az ingatlanban egy gardróbhelyiség égett, a lángok kis mértékben a bútorokra is átterjedtek, az épület emiatt füsttel telítődött. A tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott otthon, személyi sérülés nem történt. A lángokat a pécsi hivatásos tűzoltók eloltották, a munkájukat a szabadszentkirályi önkéntesek segítették. A házban élők ismerősökhöz költöztek.

Dohányzás miatt keletkezett tűz

Teljesen kiégett az a tótújfalui családi ház, amelyben vasárnap késő este, dohányzás miatt keletkezett tűz. A száz négyzetméteres, Szabadság utcai ingatlanban a tulajdonos elaludt dohányzás közben, mire felébredt már nem tudta eloltani a lángokat, kimenekült az épületből. A tűzesethez Sellyéről, Barcsról és Szigetvárról vonultak hivatásos egységek, a tűzoltók négy vízsugárral eloltották a lángokat. A tulajdonost a mentősök a helyszínen ellátták, lakosságvédelmi intézkedés keretein belül a polgármester biztosított számára lakhatást.

Sok baleset, kevés sérült

Két személyautó ütközött össze szombat délelőtt Pécsen, a Madách Imre utcában. A két autóban összesen hárman utaztak, egyikük sem sérült meg a balesetben. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járműveket, csupán az egyik áramtalanítására volt szükség.

Szombat este Pécsen, a Kökényi út és az Arányosi út kereszteződésében ütközött össze két személyautó, amelynek következtében az egyik autó az út melletti árokba hajtott. A járművekben összesen négyen utaztak, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek a balesetben.

Pár órával később a Móra Ferenc és a Megyeri út kereszteződésénél történt baleset, amely során ketten könnyebben sérültek.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Gém utcai családi házban tegnap este Pécsen. A lakók éppen hazaértek, amikor észlelték a vészjelzést, kinyitották az ablakokat, elhagyták az ingatlant és értesítették a katasztrófavédelmet. A pécsi hivatásos tűzoltók csukott ablakok mellett méréseket végeztek az ingatlanban, kis mennyiségben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A nappaliban lévő cserépkályha kéményén több repedés is volt, valószínűleg innen áramlott vissza a füstgáz és emiatt jelzett az érzékelő. A tűzoltók felhívták a tulajdonosok figyelmét, hogy a hiba kijavításáig a kályha nem használható, addig a lakók rokonokhoz költöztek.