Címlap Baranya Fehérvárra ke...

Fehérvárra került a KASZT fődíja

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hatodik Komlói Amatőr Színházi Találkozó vasárnap a díjátadóval zárult.

Az augusztus 20. és 23. közötti fesztiválon mintegy száz színjátszó vendégeskedett. A járványhelyzet és a határátlépési szabályozások miatt idén a házigazdákkal együtt hat csoport szerepelt a versenyprogramban. Érkeztek színjátszók Pellérdről, Székesfehérvárról, Körmendről, Kaposvárról, Lendváról. 

A zsűriben helyet foglalt Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke és Lucie Málková cseh rendező.  

A fesztivál fődíját a székesfehérvári Szabad Színház Mikä Myllyäho – Nagy Judit Pánik című előadása nyerte el. Ugyancsak ebből a társulatból hárman nyerhették el megosztva a legjobb színésznek járó elismerést. Balogh Mihály, Kovács Máté és Szabó Miklós Bence kaphatta meg ezt az elismerést. A legjobb rendező Pénzes Csaba lett, aki a lendvai LeSzSz Társulattal Háy János A Herner Ferike faterja című művét állította színpadra. A 2017-ben alapított legjobb szcenikai, világosítói munkáért járó Komoróczky Gábor-díjat szintén ez a produkció érdemelte ki a színpadi tér kialakításáért, a kiemelkedő világításért.  A legjobb mellékszereplőnek Tóth Zsoltot választották a komlói Súgólyuk Színház Ray Cooney komédiájában nyújtott teljesítményéért. 

A résztvevők minősítéseket is kaphattak: arany minősítést nyert a LeSzSz Társulat Háy János A Herner Ferike faterja  című előadásáért  és a székesfehérvári Szabad Színház Mikä Myllyäho – Nagy Judit Pánik című produkciójáért. Ezüst minősítést kapott a házigazda komlói Súgólyuk Színház Ray Cooney Egy a ráadás című komédiájáért. Bronz minősítést kapott a körmendi Kastélyszínház Társulat Kakukkfészek előadása.

A négy nap alatt összesen mintegy 2500 nézőt fogadtak az egész rendezvényen, ebből a versenyre nevezett darabokat megközelítően ezren látták.  

A legtöbb előadást látott néző díját sorsolás után Bara Sándor helyi lakos nyerte meg. A díjátadó gálán Rudán Joe adott akusztikus koncertet.